Hoppa till huvudinnehåll

Hobby och hantverk

Strömsö live: Kom på julkortsverkstad med oss – Lee Esselström gör årets Strömsöjulkort tillsammans med dig och svarar på frågor i chatten

Från 2021
Julkortsverkstad med årets julkort – smygstarta julfirandet med oss - Spela upp på Arenan

Strömsö live är tillbaka med en direktsändning med extra mycket julmys. Torsdagen den 18.11 kl. 19 kan du pyssla julkort tillsammans med oss på Arenan. I chatten kan du ställa frågor eller bara umgås.

Vi kommer att pyssla årets Strömsöjulkort och du får gärna göra dina kort tillsammans med oss, hemma vid eget pysselbord. Vill du pyssla Strömsökortet kan du läsa om vad du behöver för material här. Men det är precis lika kul om du pysslar i din egen stil.

Ett grönt slitet träbord som är julpyntat. På bordet finns granris, ett handgjort julkort, ett rött blockljus som brinner, tändsticksaskar med korsstygnsbroderier och en tuftad tavla med en lingonkrans.
Bildtext Röda träkulor och jutetyg finns med i årets julkort som Lee Esselström har skapat.
Bild: Juha Leskelä / Strömsö

Att pyssla julkort passar för både små och stora så samla hela familjen eller dina vänner till ett roligt och kreativt julpyssel med oss.

Språkbad och julinspiration

Vi pratar både svenska och finska i sändningen och du får ställa frågor och kommentera i chatten på det språk som känns bekvämast för dig. Frågorna besvarar vi i sändningen.

Så här skapar du ett Yle-konto

För att kunna chatta med oss behöver du logga in på ditt Yle-konto eller skapa ett nytt.

Med Yle-kontot loggar du in på Yles alla tjänster, såsom Arenan, Nyhetskollen och Svenska.yle.fi till exempel för att kunna kommentera eller chatta, och för att få ett skräddarsytt innehåll för just dig. Tryck här för att logga in.

Skriv in din e-postadress (det är den du i fortsättningen loggar in med) och ett lösenord. Bekräfta ditt konto via det meddelande du får per e-post. Yle-kontot är klart!

Här kan du hitta mer info on Yle-kontot.

Skicka en bild på ditt julkort till Strömsö

Strömsö tar gärna emot bilder på både pysslare och julkort. Vi publicerar så många som möjligt på våra sociala medier och på vår webbplats svenska.yle.fi/stromso.

Skicka bilden till nr: 044 423 5085 eller på e-post till stromso@yle.fi. Vi finns också på WhatsApp. Använd gärna hashtaggen #strömsöjulkort.

Vi vill ha din bild före 13.12.2021.