Tångsalt är ett enkelt sätt att få havssmak på maten
Bild: YLE / Carina Ahlskog
Tångsalt är en god krydda till vilken maträtt som helst. Allra bäst passar den ihop med t.ex. fiskrätter. Precis som med andra kryddsalt kan du välja dina favorit smaksättningar lite beroende på vilka smaker du vill få fram.
Använd tång från rena stränder. Kom ihåg att skölja tången innan du blandar den med saltet.
Tångsalt
Det här behöver du:
150 g havssalt
ca 50 g blåstång eller tarmalg
dill
rivet citronskal från ca ½ citron (ekologisk)
Bild: Carina Ahlskog / Yle
Strömsö,Havet,Östersjön,matlagning,matlagningsprogram,Finlands svenska Marthaförbund
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en mixer.
Torka saltet på en ugnsplåt i rumstemperatur tills det blir torrt, eller i ugnen över natten på 40 grader med ugnsluckan på glänt.
Förvara i glasburkar.
Bild: Yle / Carina Ahlskog
havsalger,salt (kryddor),Strömsö,matrecept