Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fördel RoPS i ligakvalet – AC Oulu sumpade ledning och straff

Från 2021
RoPS firar segern på hemmaplan.
Bildtext RoPS firar segern på hemmaplan.
Bild: Raimo Torikka / Yle

AC Oulu eller RoPS? Fotbollsklubbarna från norra Finland gör sinsemellan upp om en ligaplats och det är fördel för utmanaren RoPS inför söndagens retur. Den första matchen i Rovaniemi bjöd på ett segermål på stopptid.

Tvåan i division 1, RoPS, utmanar ligaelvan AC Oulu i ligakvalet. Det bjöds på ruskigt väder och ett par plusgrader då lagen drabbade samman i Rovaniemi.

AC Oulu tog ledningen då en halvtimme hade spelats. Dennis Salanovic tog hand om AC Oulus straff och placerade den säkert till höger om RoPS-målvakten Miikka Mujunen.

Några minuter senare var det kvitterat. AC Oulus back Miika Koskela lyckades inte rensa undan ett inlägg och Simo Roiha högg till. Roiha har varit på hugget i de senaste matcherna. Målet var RoPS-anfallarens femte på tre matcher.

Retur på söndag

Då matchen var en knappt timme gammal fick AC Oulu straff igen. Salanovic sköt igen till höger, men Mujunen gick åt samma håll och stod för en fin fotparad. 1–1 med halvtimmen kvar.

Segermålet kom i den femte stopptidsminuten då nederländaren Nino Roffelsen gjorde RoPS 2–1-mål. Roffelsen tog skott en bit utanför straffområdet och det välplacerade skottet gick i mål via stolpen.

Det är därmed fördel RoPS inför returen som spelas i Uleåborg på söndag klockan 16.00. Bortamålsregeln tillämpas i ligakvalet. Står returen 2–1 efter 90 minuter väntar en förlängning och eventuella straffar.

Resultat:

RoPS–AC Oulu 2–1 (1–1)

31' Dennis Salanovic 0–1 (på straff)
35' Simo Roiha 1–1
57' Dennis Salanovic (AC Oulu) straffmiss
90+5' Nino Roffelsen 2–1

Diskussion om artikeln