Hoppa till huvudinnehåll

X3M

66 timmar och 6 minuter med Kjell Simosas på Näsdagen

Från 2021
Uppdaterad 09.11.2021 11:26.
Programledaren Kjell står med en mikrofon och hörlurar i en källare.
Bild: Marie Lindblom/Miro Johansson/Yle

Kjell “from Hell” Simosas gör ett rekordlångt radioprogram på 66 timmar och 6 minuter Näsdagen till ära. I programmet får Kjell besök av spännande gäster, som tillsammans med andra X3M-profiler utmanar honom med tävlingar och lekar. Allt för världens barn.

Kjell Simosas, som du vanligtvis hör i programmet Supernova på Yle X3M, har länge velat göra en riktigt lång sändning. När möjligheten nu gavs tackade han genast ja. 

– Jag vet att jag klarar av en sådan här grej och jag behöver inte mycket sömn heller, säger Kjell.

Du kan se på Näsdagsshowen direkt på Yle Arenan eller lyssna på Yle X3M.

Hoppas på en racerbilssäng

Sova får Kjell göra om han vill, även om han misstänker att det inte blir så mycket av den varan. En säng kommer bäras in i studion lagom till sändningen, men hur den sängen ser ut har han ingen aning om. 

– Jag har förstått att den skruvats ihop enbart för det här, så jag misstänker att det inte är någon vanlig säng. Jag hoppas på en som ser ut som en racerbil, sådana som barn har, men för en vuxen man, säger han.

Så här deltar du i Näsdagen

Du kan delta i insamlingen genom att donera valfri summa på nasdagen.fi/x3m. Du kan också enkelt donera 10 euro genom att skicka ett SMS med texten NÄSDAGEN till 16499. Numret fungerar bara i Finland.

Näsdagen samarbetar med nio kända välgörenhetsorganisationer. Bidragen går till länder i Asien, Afrika och Sydamerika, och hjälper barn att få en skolgång, rättigheter och trygghet.

Också små bidrag leder till en bättre vardag för utsatta barn. För fem euro kan du till exempel få två myggnät som skyddar mot malaria eller vaccinera åtta barn mot dödliga sjukdomar. 10 euro betalar för 10 000 liter rent vatten, eller två barns skolutrustning.

Under sändningens gång kan både Kjell och lyssnarna förvänta sig en hel del överraskningar. Gäster och kollegor kommer att besöka studion och det blir olika utmaningar. 

Kan vi låta håret vara i fred?

Kjell är redo att lida lite för att att få in pengar, men det finns en sak han helst inte skulle göra. 

– Det är att klippa mitt hår. Jag vet folk ofta föreslår det när man har långt hår. Jag kan göra mycket, men snälla, kan vi låta håret vara? 

Lyssnare har redan kommit med förslag på utmaningar, till exempel att ta en tatuering. Det kan han tänka sig att gå med på – om summan är rätt.

– En lyssnare frågade om jag kan tatuera in hans namn. Med rätt summa kan jag fundera på saken, men då ska det nog vara fyrsiffrigt. En annan frågade om jag kan tatuera in en tribal på svanken. Visst, men för det krävs nog ett ännu större belopp. 

Leta fram de rikaste i grannskapet

Syftet med sändningen är att samla in pengar för välgörenhet och Kjell är medveten om att alla inte har råd att ge några större summor. Allt räknas, men han hoppas att de som verkligen har råd att donera också ska göra det. 

– Jag tycker vi ska leta fram de där som har råd att ge. Kolla runt i grannskapet, vem verkar ha pengar? Kontakta mig så kontaktar jag dem. Det blir som ett rån. Ett lagligt rån där pengarna går till dem som behöver dem, säger Kjell.

Sändningen med vår alldeles egna Robin Hood kör igång på onsdag 10 november klockan 05:54. Missa inte!

Diskussion om artikeln