Hoppa till huvudinnehåll

Hobby och hantverk

Hur ser ditt julkort ut i år – skicka en bild på ditt julkortspyssel till Strömsö

Från 2021
Tre personer med julkort.
Bild: Marika Lytts-Råholm/Yle

Några har julkortspysslet som tradition. Det tar lite tid att knåpa ihop ett kort, men i gengäld blir det unikt. Andra har gått över till den effektiva, virtuella julhälsningen - ett klick och den som vill får ta åt sig. Inte så personligt kanske men det är väl tanken som räknas.

Ännu i slutet av 80-talet skickade finländarna 50 miljoner julkort, nu har den siffran halverats. Det har alltså blivit glesare mellan julkorten de senaste decennierna enligt statistiken.

Statistiken till trots tycker alla ändå att det är kul att få julkort, till och med de som inte själva skickar julkort och om man någon gång får ett riktigt, hemmapysslat och handskrivet julkort i ett kuvert - hur överraskad blir man inte då?

Två män som pysslar.
Bild: Marika Lytts-Råholm/Yle

Plocka fram pysslaren i dig och överraska

Att göra egna julkort är en fin tradition värd att upprätthålla. Man behöver inte göra så många, bara åt de allra viktigaste personerna och man kan göra dem tillsammans med andra över ett glas glögg.

Nu är det alltså dags att plocka fram pysslaren i dig, pyssellådan och glögglasen och överraska både dig själv och någon annan med ett egenhändigt tillverkat julkort.

Känner du att det var länge sedan du senast pysslade julkort eller att du av någon anledning har svårt att komma på en bra idé hittar du inspiration HÄR.

Pysselmaterial.
Bild: Marika Lytts-Råholm/Yle

Skicka en bild på ditt julkort till Strömsö

Strömsö tar gärna emot bilder på både pysslare och julkort. Vi publicerar så många som möjligt på våra sociala medier och på vår webbplats svenska.yle.fi/strömsö.

Skicka bilden till nr: 044 423 5085 eller på e-post till stromso@yle.fi. Vi finns också på WhatsApp. Använd gärna hashtaggen #strömsöjulkort.

Vi vill ha din bild före 13.12.2021.

Mer om ämnet på Yle Arenan

På andra språk