Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jack Eichel klar för Vegas – ska nu opereras och förväntas kunna spela i vår

Jack Eichel spelar ishockey.
Bildtext Jack Eichel NHL-debuterade hösten 2015. Det blev 375 matcher och 355 poäng i klubben.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP

Buffalos och Jack Eichels ansträngda relation är historia. Hockeystjärnan fick den transfer som han hoppats på och spelar i fortsättningen för stjärnspäckade Vegas.

Relationen mellan Buffalo och lagets stora stjärna Jack Eichel har länge varit infekterad. Eichel, som är långtidsskadad, har problem med nacken det har rådit kraftigt delade meningar om hur skadan ska behandlas.

Före säsongsstarten tappade Eichel sin position som lagkapten och efter det har det ryktats om att det bara är en tidsfråga innan Eichel byter klubb.

Nu har Buffalo kommit till skott då klubben gått med på en spelaraffär med Vegas. Enligt uppgifter från Nordamerika var det Vegas och Calgary som låg bäst till under slutrakan.

Buffalo, som bygger om, får framtida byggklossar i den 20-årige anfallaren Peyton Krebs och Vegas första draftval 2022. Dessutom flyttar anfallaren Alex Tuch, som är långtidsskadad, till Buffalo.

Tuch förväntas vara tillbaka efter OS-uppehållet i februari och har fem år kvar på sitt kontrakt.

Spelaraffären

Till Buffalo
Centern Peyton Krebs
Yttern Alex Tuch
Vegas första draftval 2022
Vegas tredje draftval 2023

Till Vegas
Centern Jack Eichel
Buffalos tredje draftval 2023

NHL-insidern Darren Dreger skriver att Eichel snart förväntas opereras och att rehabiliteringen kan ta fyra månader.

Jack Eichel reserverades som andra spelare sommaren 2015 där Connor McDavid var det givna förstavalet. Under två säsonger, 2018–19 och 2019–20, har den 24-årige centern snittat över en poäng per match.

Förra säsongen spelade Eichel bara 21 matcher och i höst har han varit skadad.

Hösten 2017 skrev Eichel ett åttaårskontrakt som är värt tio miljoner dollar per säsong. Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2025–26.