Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mimosa Jallow till EM-final – Laura Lahtinen var ute efter medalj men räckte inte till

Mimosa Jallow och Ari-Pekka Liukkonen i simbassängen.
Bildtext Mimosa Jallow simmar om medaljer klockan 19.52 på fredag.

Kortbane-EM i simning pågår i Ryssland. Mimosa Jallow hade den sjätte bästa tiden i semifinalskedet på 50 meter rygg och får därmed simma om medaljer. Laura Lahtinen fick inte riktigt till det i finalen på 200 meter fjärilsim.

Laura Lahtinen var torsdagens enda blåvita finalist. Tiden 2.08,86 räckte till en sjunde plats på 200 meter fjäril.

– Det kändes som om att jag inte var närvarande i bassängen. Jag gick in för att kämpa om medalj men det här var min dagsform, sa Lahtinen till simförbundet.

Svetlana Tjimrova vann på tiden 2.04,97 och 2.05,43 krävdes för medalj.

Laura Lahtinen i bassängen.
Bildtext Laura Lahtinen, 18 år gammal, gör sitt första Em.

Ronny Brännkärr var belåten trots att han fick nöja sig med en 14:e plats i semifinalskedet på 100 meter rygg. Han satte finskt rekord och den nya rekordtiden lyder 52,15.

– Det var en bra prestation. Tiden landade ändå på fel sekund. Formen och självförtroendet är bra, konstaterade Brännkärr enligt simförbundet.

Martta Ruuska var inte särskilt långt ifrån en finalplats på 200 meter bröst. Personbästat 2.22,72 var en knapp sekund från en finalbiljett och Ruuska var tia i semifinalskedet.

Mimosa Jallow är finalklar. Hon hade den sjätte bästa tiden i semifinalerna på 50 meter ryggsim. Jallows tid löd 26,43, medan Lotta Upanne slutade på 13:e plats med personbästat 26,98.

I damernas medleystafettfinal ingick Jallow i det finländska laget som slutade sexa. Hon hade sällskap av Upanne, Ida Hulkko och Lahtinen. Finland blev drygt två sekunder från medaljplats.

Kortbane-EM avslutas på söndag.