Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Abrupt slut på lovande säsongsstarten – Patrik Laine är skadad och blir borta minst en månad

Patrik Laine spelar ishockey.
Bildtext Patrik Laine missar hela november på grund av skada.

Tungt besked från Jarmo Kekäläinen: Patrik Laine missar fyra till sex veckor i NHL på grund av skada.

Nio matcher in i grundserien kommer trista besked från Columbus Blue Jackets. NHL-klubbens finske skarpskytt Patrik Laine är uppsatt på skadelistan, uppger Columbus general manager Jarmo Kekäläinen på klubbens hemsida.

Laine skadade sig mot Colorado Avalanche i onsdags – och fredagens dom lyder fyra till sex veckors frånvaro. Det rör sig om en överkroppsskada i bukmuskulaturen.

Det är inte första gången om Laine har tvingats hantera skadeproblem. Förra säsongen missade han några matcher på grund av en överkroppsskada och tidigare i karriären har han också berättat om känningar i ryggen.

23-årige Laine har startat NHL-säsongen väldigt lovande och snittat över en poäng per match. Med tre mål och totalt tio poäng har hösten fått en helt annan prägel än förra grundserien.

Då var Laine en skugga av sitt gamla jag i Columbus, men nu har han fått rejält med ansvar och sett pigg ut under upptakten av säsongen. Dessutom har han avgjort flera av Blue Jackets matcher.

I den blåvita poängligan ligger Laine delad trea för tillfället. Storstjärnorna Aleksander Barkov och Sebastian Aho är tätduon.