Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finskt rekord räckte inte till för EM-medalj – Mimosa Jallow var ändå nöjd: "I den här åldern sätter man inte rekord varje dag"

1 min

Finland får fortsätta att vänta på första medaljen i sim-EM. Mimosa Jallow tog landslagets bästa placering, men nytt rekord räckte inte till pallen.

En hektisk dag i kortbanebassängen i Kazan är över för Mimosa Jallow. 27-åringen fick ingen medalj som lön för mödan.

Hon startade fredagens finalpass med att ta sig till final på 100 meter ryggsim och putsa sitt eget finska rekord på distansen. Numera lyder det 57,23 – och den tiden räckte till en fjärdeplats i sammandraget.

Final på lördag på hundringen – men en timme efter semifinalen var det dags för EM-final på 50 meter ryggsim. Hon klockades för 26,33 – en sänkning av gamla finska rekordet med fem hundradelar.

Någon medalj blev det däremot inte. Jallow slutade femma i EM-finalen och avståndet till bronset var en dryg tiondel. Hollands Kira Toussaint tog guld.

– Finalen på femtio meter kändes väldigt bra. Jag slarvade inte och jag märkte under loppet att tiden blir bra. På hundringen tappade jag lite kraft på slutet, men jag går in i lördagens final med en bra känsla, säger Jallow enligt simförbundet.

– Kort bana är inte min styrka och de första femton metrarna har varit svagast. Nu ser det bättre ut. I den här åldern sätter man inte rekord varje dag, men skönt att man kan höja sin nivå.