Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Remi Lindholm bäddade för Imatras skräll – Ristomatti Hakola avgjorde på slutet och Jämin Jänne vann

Ristomatti Hakola åker skidor.
Bildtext Ristomatti Hakola var som väntat vass på slutet.

Herrstafetten i finska cupen var spännande. Imatran Urheilijat överraskade då trion Miro Karppanen, Remi Lindholm och Ville Ahonen bjöd den stora förhandsfavoriten och vinnaren Jämin Jänne på en tuff match.

Delar av Finlands bästa herrskidåkare presenterade sig i stafetten i finska cupen. Sträckan var 3 x 6 kilometer i klassisk stil.

Två stora stjärnor saknades: Joni Mäki i Pohti Ski Team och Iivo Niskanen i Puijon Hiihtoseura.

Puijo fick i Niskanens frånvaro nöja sig med en tredjeplats. Landslagsåkaren Perttu Hyvärinen var etta på den andra sträckan, men inte mer än knappt tio sekunder snabbare än Lauri Lepistö (Jämin Jänne) och Remi Lindholm (Imatran Urheilijat).

Det här var inget vidare

― Perttu Hyvärinen

Lindholm var ett av dagens största utropstecken då han tillsammans med Lepistö och Hyvärinen drog upp en klar lucka till de övriga. Inför ankarsträckan hade Jämi, Imatra och Puijo ett försprång på en halv minut till de övriga.

– Jag gjorde mitt bästa och så här långt räckte det. Jag har inga målsättningar den här säsongen, förutom att Imatra ska stå på pallen så ofta som möjligt, sa Lindholm.

Hyvärinen var allt annat än belåten med sin insats.

– Det här var inget vidare. Det lossande helt enkelt inte. Jag är besviken, men formen är inte så långt borta, sa Hyvärinen i tv-intervjun.

Ville Ahonen utmanade Ristomatti Hakola

Ristomatti Hakola åkte Jämis ankarsträcka och hade i inledningen ingen lust att skruva upp farten, utan den sista sträckan inleddes i promenadfart.

Topptrion såg ändå till att Pohti Ski Team och Juuso Haarala, som jagade, inte kunde blanda sig i striden om topplaceringarna.

Hakola skruvade upp farten först på slutet och endast Imatras Ville Ahonen hängde med. På målrakan var Hakola ändå klart starkast. Han var nöjd med segern, men formen är ett frågetecken.

– Jag har en usel träningssäsong i bagaget. Förhoppningsvis får jag i gång maskineriet i januari. Jag har inte råd att förlora en endaste dag på grund av sjukdom eller skada, sa Hakola i tv-intervjun.

Resultat, herrar, 3 x 6 km:

1. Jämin Jänne 1 42.58,5
(Aku Nikander, Lauri Lepistö, Ristomatti Hakola)
2. Imatran Urheilijat +2,8
(Miro Karppanen, Remi Lindholm, Ville Ahonen)
3. Puijon Hiihtoseura +8,0
(Antti Honkimaa, Perttu Hyvärinen, Joonas Sarkkinen)
4. Pohti SkiTeam 1 +12,9
(Juuso Mäkelä, Joel Ikonen, Juuso Haarala)
5. Ilmajoen Kisailijat 1 +29,1
(Timo Mantere, Kari Varis Niko Koskela)

10. IF Minken +1.36,6
(Johannes Vuorela, August Högnabba, Oscar Högnabba)
24. IF Sibbo-Vargarna +4.05,8
(Isac Holmström, Jonas Nordström, Casper Höglund)