Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Yle utvidgar sitt valsamarbete – erbjuder resultatservice inom ramen för pilotprojekt

Från 2021
Ihmisiä jonottaa vaalipaikalle Kankaanpäässä
Bild: Tapio Termonen / Yle

Yles samarbete med de kommersiella medierna utvidgas ytterligare under välfärdsområdesvalet 2022. Utöver valkompassen erbjuder Yle nu för första gången även sin resultatservice till ett kommersiellt mediebolag.

Yle fortsätter sitt omfattande valsamarbete med kommersiella medier också under välfärdsområdesvalet i januari. För första gången piloteras nu användningen av Yles resultatservice tillsammans med ett kommersiellt mediebolag, HSS Media. Bolaget ger ut tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

I praktiken innebär samarbetet att skräddarsydda delar av Yles resultatservice bäddas in på HSS Medias webbplatser, exempelvis i samband med nyhetsartiklar. HSS Medias redaktioner väljer vilka välfärdsområden de vill följa med rösträkningen i och hur resultatet presenteras för läsarna.

– För ett public service-bolag som Yle faller det sig naturligt att stärka mediebranschen i Finland genom olika former av samarbeten. När vi samarbetar kring tekniska lösningar frigörs resurser för att skapa kvalitetsjournalistik. Så här bidrar vi till en ökad journalistisk mångfald för publikens och samhällets bästa, säger Johanna Törn-Mangs, ansvarig chefredaktör för Svenska Yle.