Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förändring i landslagstruppen inför kvalavslutningen – Miro Tenho ersätter Juhani Ojala

Från 2021
Miro Tenho kuvassa
Bildtext Miro Tenho kallas in till landslaget.
Bild: Matti Raivio /All Over Press

Juhani Ojala tvingas tacka nej till kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina och Frankrike på grund av skada. Förbundskaptenen Markku Kanerva väljer då att kalla in HJK:s Miro Tenho. 26-åringen har aldrig tidigare figurerat i landslaget.

Två matcher återstår för Finland i VM-kvalet och drömmen om spel i Qatar lever inför de viktiga drabbningarna mot Bosnien-Hercegovina och Frankrike.

Landslaget samlas i dag i Rom där man kommer att ladda upp inför lördagens bortamatch mot Bosnien-Hercegovina. Backen Juhani Ojala kommer däremot inte att ansluta till samlingen.

Enligt Bollförbundets pressmeddelande lider Ojala av en skada i vaden och kan inte medverka. Ojala skadade sig i lördags då hans Motherwell mötte Aberdeen i den skotska ligan.

Det blir en debutant som ersätter Ojala i truppen. Förbundskaptenen Markku Kanerva har kallat in Miro Tenho som till vardags spelar för HJK.

För den 26-åringen mittbacken är det här den första kallelsen till A-landslaget. Tenho har inte heller spelat några juniorlandskamper under sin karriär.

Läget i kvalgruppen

Frankrike: 12 poäng (6 matcher)
Ukraina: 9 poäng (7 matcher)
Finland: 8 poäng (6 matcher)
Bosnien-Hercegovina: 7 poäng (6 matcher)
Kazakstan: 3 poäng (7 matcher)

Återstående matcher i kvalgruppen:

13 november: Bosnien-Hercegovina–Finland (16.00), Frankrike–Kazakstan (21.45).

16 november: Finland–Frankrike (21.45), Bosnien-Hercegovina–Ukraina (21.45).


Diskussion om artikeln