Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Blågult till de sista VM-kvalmatcherna: "Kroppen blir äldre, huvudet blir yngre, och jag blir snyggare"

Från 2021
Zlatan är med i Blågult igen.
Bildtext Zlatan är med i Blågult igen.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Sveriges tvivelsutan mest berömda fotbollsspelare har inte spelat landslagsfotboll sedan mars, men nu är Zlatan Ibrahimovic med i laguppställningen i Sveriges avslutande VM-kvalmatcher mot Georgien och Spanien.

118 landskamper har det blivit till dags dato för den oförliknelige Zlatan Ibrahimovic, och två till ser det ut att bli inom denna vecka. Sverige möter Georgien den 11 november och Spanien den 14 november i de två sista, viktiga VM-kvalmatcherna.

– Det känns bra, äntligen, sade Ibrahimovic till medier på måndag.

Ibrahimovic har tillbringat hösten i Milano där han spelat sex matcher för AC Milan, med tre mål som saldo. Han har dragits med skador på sistone, men säger att han nu är redo att spela så mycket som förbundskaptenen Janne Andersson önskar.

– Jag har haft lite otur men nu känns det bra. Nu är jag i gång på riktigt. Jag är glad att vara här, kunna hjälpa, kunna spela framför allt. Sedan får vi se hur det går.

– Alla vill vi spela så mycket som möjligt. Men jag tror att jag måste ha balans med speltiden, sade Ibrahimovic och syftar på sina skador.

Och vad vore en presskonferens utan lite sedvanlig Zlatan-kaxighet?

– Jag har lärt känna min kropp bättre och bättre för varje dag som går. Kroppen blir äldre, huvudet blir yngre, och jag blir snyggare, så det är något nytt varje dag, sade den 40-årige Ibrahimovic på sitt eget kaxiga sätt.

Förbundskaptenen Janne Andersson sade härom veckan att ha är verkligen glad att ha fotbollsikonen Zlatan med i landslaget.

– Det känns jätteroligt att få med Zlatan. Det är roligt att se honom i de matcher han spelat. Nu senast såg man de kvaliteter han har trots en lång vila. Han gjorde en bra samling med oss i mars som många glömt bort, sade Andersson till SVT.

Sverige toppar B-gruppen med 15 poäng på sex matcher. Spanien flåsar på i nacken med 13 poäng på lika många matcher. Avgörandet fälls troligen när lagen möts i Sevilla på söndag kväll.

Men allt kan vara klart redan innan det: Spanien behöver en bortaseger över Grekland på torsdag, samma kväll som Sverige möter Georgien i Batumi.

Gruppvinnaren belönas med en biljett till VM i Qatar om ett år. Grupptvåan går till ett fortsättningskval.