Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lauri Marjamäkis sejour i Jokerit tar slut på våren: "Jag ville ha nya utmaningar efter den här säsongen"

Från 2021
Lauri Marjamäki, Jokerien päävalmentaja, lähikuvassa.
Bildtext Lauri Marjamäki är inne på slutrakan på sin sejour i Jokerit.
Bild: All Over Press / Emil Hansson

KHL-laget Jokerit meddelade på tisdagen att Lauri Marjamäki inte fortsätter som chefstränare efter pågående säsong. Han lotsade Helsingforsklubben i fyra år.

Lauri Marjamäki har varit chefstränare Jokerits KHL-lag alltsedan säsongen 2018–2019, men pågående säsong blir hans sista, åtminstone för den här gången.

Det meddelade Jokerits ordförande Jari Kurri på tisdagen.

– Fyra år är en lång tidsperiod och nu kom vi fram till att det är dags att börja en ny era efter den här säsongen, säger Kurri på klubbens webbplats.

– Marjamäki har gjort ett gott och långsiktigt arbete med sitt team.

Marjamäkis fyra säsonger är längre än någon annan chefstränare i klubbens historia. Jokerit har ännu inte meddelat vem som efterträder på chefstränarposten.

Marjamäki säger själv att beslutet mognat redan innan säsongen körde i gång. I höst har han lotsat Jokerit till etta i KHL:s västra konferens.

– Under förra sommaren bestämde jag mig att jag ville ha nya utmaningar efter den här säsongen. Tiden med Jokerit har varit givande och samarbetet med såväl lagledning och tränare som funktionärer och spelare har fungerat bra.

– All fokus ligger i den här stunden, jobbet är på hälft, säger Marjamäki.

Innan sina säsonger i Jokerit basade Marjamäki för Finlands herrlandslag under åren 2016–2018, och före det ledde han Uleåborgslaget Kärpät till FM-guld åren 2014 och 2015.