Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KPV:s beslut då mecenaten hoppar av: Ansöker om licens för spel i division 1

Från 2021
Karleby centralplan.
Bild: Kalle Niskala / Yle

KPV förbereder sig för en tid utan Matti Laitinen, och klubbens styrelse har bestämt att man ska spela i fotbollsettan också nästa säsong. Spelmässigt hör KPV hemma i division 1, säger styrelseordförande Jouko Vierimaa.

Matti Laitinen har varit KPV:s starke man i många år men för några veckor sedan meddelade han att han hoppar av. Det beskedet kastade om klubbens förutsättningar och den stora frågan har varit på vilken serienivå laget ska spela framöver.

På tisdagen kom beskedet från KPV. Klubben ansöker om licens för spel i Ettan också nästa säsong.

– Vi fortsätter i division 1. Vi har fått bra feedback från samhället och våra uppbackare, och vi har uppmanats att fortsätta i division 1. Spelmässigt hör KPV hemma i division 1, säger KPV:s styrelseordförande Jouko Vierimaa på dagens presskonferens.

– Det här är också den enda möjligheten för fotbollens trovärdighet i Karleby, fyller viceordförande Kim Huuhka i.

Klubbens ansökan om licens för nästa säsong ska skickas in till Bollförbundet senast den 24 november.

– Vi var enhälliga i vårt beslut. Bollen ligger nu hos licenskommittén, säger Vierimaa.

Avsevärt mindre budget än tidigare

Under Matti Laitinens ledning har KPV opererat med en förhållandevis stor budget, men framöver kommer man att hushålla med resurserna.

– Budgeten blir mindre än tidigare. 120 000 euro krävs åtminstone för ett lag i division 1 och där ingår träningar, bussresor, planhyror men inte spelarlöner. Vår slutliga budget klarnar senare men minimisumman har vi, säger Vierimaa.

KPV jobbar nu för att bygga ett lag som kan spela i division 1 nästa säsong.

– Nästa steg är att hitta en tränare. Många har tagit kontakt och vi ska fatta ett bra beslut. Efter det börjar vi förhandla med spelare, säger Kim Huuhka.

Planen är också att representationslaget i division 1 ska ha ett nära samarbete med akademilaget och B-juniorerna.

– Vi har en klar vision att ge spelare möjlighet att nå sin egen toppnivå. Som organisation ska vi stödja spelarna på den vägen, säger Vierimaa.

Diskussion om artikeln