Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pogba skadad under landslagets träning – missar kvalmatchen i Helsingfors

Från 2021
Paul Pogba.
Bild: Fabrizio Carabelli / All Over Press

Det blir ingen Paul Pogba på Olympiastadion nästa vecka. Pogba skadade sig under en träning med det franska landslaget och enligt uppgifter i Frankrike kan han bli borta i över två månader. Finland har också drabbats av ett bortfall då Thomas Lam är skadad.

Frankrike toppar grupp D inför de två sista omgångarna i VM-kvalet. De regerande världsmästarna kan säkra sin VM-plats om man besegrar Kazakstan på lördag, och laget avslutar sedan kvalet mot Finland på tisdag.

Men Frankrike tvingas spela de två sista kvalmatcherna utan mittfältaren Paul Pogba. Pogba skadade låret under en skottövning i samband med landslagets träning på måndagen.

Lam borta ur Finlands trupp

Det franska förbundet bekräftar att Pogba lämnade landslaget i dag, och enligt uppgifter i franska medier väntar en längre rehabiliteringsperiod. RMC Sport skriver att Pogba riskerar att missa mellan åtta och tio veckor.

Även Finland har åkt på ett avbräck inför kvalavslutningen. Mittfältaren Thomas Lam lider av en vristskada och kan inte spela mot Bosnien-Hercegovina och Frankrike.

Förbundskaptenen Markku Kanerva väljer att inte kalla in någon ersättare. För några dagar sedan tvingades också Juhani Ojala tacka nej till kvalmatcherna och han ersattes av Miro Tenho.

Finland ligger trea i gruppen och har fortfarande chans att ta andraplatsen som ger VM-playoff.

Diskussion om artikeln