Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Debuten i Stockholm Open pågick i tre timmar – Emil Ruusuvuori förlorade lång thriller

Emil Ruusuvuori kuvassa.

Emil Ruusuvuori räddade två matchbollar mot Pedro Martinez i den första omgången av Stockholm Open, men till slut var han tvungen att ge sig. Singeldebuten i Stockholm stannade därmed vid en match.

Det är en stjärnfylld turnering som spelas i Stockholm den här veckan. Det största affischnamnet är Andy Murray men även världsspelare som Jannik Sinner och Felix Auger-Aliassime ställer upp i singelturneringen.

Emil Ruusuvuori fick ett wildcard till turneringen men debuten i Stockholm tog slut i den första omgången. Pedro Martinez vann med 2–1 i set (6–4, 3–6, 7–6) i en tajt match som pågick i tre timmar.

– Jag har mött Emil några gånger och det blir alltid bra matcher mot honom, säger Martinez i sin segerintervju.

Ruusuvuori var svag i början av matchen och hamnade i underläge med 0–4 i första set. Han vaknade ändå till liv i setet men kunde inte rubba spanjoren.

Andra set började som det första och Martinez gick fram till 3–1, men Ruusuvuori bröt tillbaka och vann till slut med 6–3.

– Då jag trodde att jag var bättre så spelade han upp sig i andra set. Han är väldigt bra på det här underlaget, säger Martinez.

Sista set blev en rejäl holmgång som avgjordes först i tiebreak. Ruusuvuori räddade två matchbollar men till slut kunde Martinez spela hem setet och matchen.

Martinez möter Frances Tiafoe i den andra omgången medan Ruusuvuori får lägga allt krut på dubbelturneringen. Finländaren spelar med Botic van de Zandschulp i dubbel och paret vann sin första match.