Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Här är studenterna vid de svenska gymnasierna hösten 2021 – grattis!

Från 2021
Uppdaterad 12.11.2021 09:31.
En illustration med många grafiska studentmössor mot en orange bakgrund
Bild: Clas Christiansen / Yle

Hösten 2021 skrev cirka 4 200 personer studenten vid landets gymnasier. Här publicerar vi namnen på de som blir studenter vid de svenska gymnasierna. Svenska Yle gratulerar!

Idag meddelar studentexamensnämnden gymnasierna vem som blivit student i höst. Studenterna får också veta vilka de olika provens poänggränser var under höstens skrivningar och vilka vitsord de har fått i de prov de skrivit under hösten.

Vi publicerar namnen på de studenter som avlagt studentexamen på svenska och som har gett sitt medgivande till att få namnet publicerat. Med på listan finns studenter från alla de svenskspråkiga gymnasierna.

Björneborgs svenska samskola, Kimitoöns gymnasium, Kristinestads gymnasium, Kotka svenska samskola, Pedersöre gymnasium, Rudolf Steinerskolan i Helsingfors och Svenska samskolan i Tammerfors har meddelat att de inte hade några studenter i höst.

Namnen på de som skrivit studentexamen i de finskspråkiga gymnasierna hittar du här.

Så hittar du din student

Du kan filtrera studentlistorna per kommun. Listorna är sorterade i alfabetisk ordning enligt studentens namn. Det går också att göra sökningar på studenternas för- eller efternamn eller på skolans namn. Med på listan finns bara personer som har gett sitt tillstånd till att få namnet publicerat.

Studenter som har avlagt dubbelexamen listas som studenter under det gymnasium där de har skrivit studenten. Vi publicerar namnen på alla som avlagt yrkesexamen i början av juni. Dubbelexaminanderna finns med både bland studenterna och bland de som avlagt en yrkesexamen under skolåret 2019-2020.