Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anaheim Ducks GM avgår efter misstankar om olämpligt beteende – ska behandlas för sitt alkoholmissbruk

Bob Murray var chefstränare för Anaheim Ducks år 2019.
Bildtext Bob Murray var chefstränare för Anaheim Ducks år 2019.

Anaheim Ducks general manager och vice ordförande Bob Murray har fått lämna sin post. Han ber om ursäkt för sitt beteende och säger att han ska fokusera på att få sitt liv på rätt spår igen.

Bob Murray har fått kliva av sin post som general manager för NHL-klubben Anaheim Ducks efter att en oberoende undersökning kommit fram till att han betett sig olämpligt. Han kommer att behandlas för sitt alkoholmissbruk.

– Jag ber om ursäkt till alla som tagit skada av mitt beteende. Jag lovar att göra förändringar i mitt liv, säger Murray i ett uttalande på NHL:s webbplats.

Anaheim Ducks ägare Henry och Susan Samueli beklagar i ett uttalande Murrays beteende:

– Först och främst ber vi om ursäkt från organisationens sida om någon påverkats av Bobs olämpliga beteende, säger paret Samueli på NHL:s webbplats.

– Vi förväntar oss att alla medlemmar inom vår organisation ska bemötas med respekt och vi tolererar inget som helst missbruk. Bob meddelade oss i dag att han avgår och att han kommer att delta i ett program för alkoholmissbrukare.

Ledde Anaheim i 13 år

Den 66-årige Bob Murray spelade i tiderna över 1 000 NHL-matcher för Chicago Blackhawks och sedan 2008 har han varit general manager för Anaheim Ducks. Dessutom var han lagets chefstränare under säsongen 2019. Murray valdes till årets GM i NHL år 2014.

Beskedet om att Murray avgår kom dagen efter att han blivit avstängd till följd av en utredning kring hans uppförande.

Exakt vad Murray har gjort har inte framkommit, men uppenbarligen är det knutet till hans alkoholbruk. Enligt NHL anmäldes Murray via forumet NHL Hotline, där spelare och personal anonymt kan anmäla olämpligt beteende inom grenen.

Anaheim Ducks meddelade i samma veva att man börjar söka med ljus och lykta efter en ny general manager. Under tiden kommer GM-uppgifterna att sköta av Jeff Solomon.

Vågorna har gått höga i NHL-dammen på sistone på grund av olika former av olämpligt beteende, eller negligering av sådant.

Chicago Blackhawks GM Stan Bowman och Florida Panthers chefstränare Joel Quenneville har lämnat sina respektive poster till följd av de övergrepp som mörkades år 2010. Och nu får alltså Bob Murray också stiga åt sidan.