Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Christoffer Strandberg: "Jag stod framför gubbar i enbart handdukar och höll en monolog som Tarja Halonen”

Från 2021
Uppdaterad 22.11.2021 13:21.
Närbild på Christoffer Strandberg.
Bildtext Christoffer Strandberg vann Dansar med Stjärnor 2019 och han dansar fortfarande med danspartnern Jutta Helenius.
Bild: Yle Kuvapalvelu

Vilket är det märkligaste arbetserbjudandet som Christoffer Strandberg fått? Vad skulle han vilja förändra i världen? När fällde han senast en tår? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till skådespelaren Christoffer Strandberg.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur är skådespelaren Christoffer Strandberg.

Christoffer Strandberg är skådespelare, programledare och komiker. Under flera års tid arbetade han på Yle X3M som programledare i morgonprogrammet Succémorgon. Han har varit skådespelare i underhållningsprogrammet Putous under tre säsonger för att sedan axla rollen som programledare för programmet. Han har även gett rösten åt Mumintrollet i den nya animationen Mumindalen och beskriver det som att komma till den finlandssvenska himlen. Christoffer är även en duktig dansare och kammade hem vinsten i dansprogrammet Dansar med Stjärnor 2019.

Christoffer Strandberg har i denna serie fått frågor av artisten Kevin Holmström, sportjournalisten Kaj Kunnas, solisten Hannes Kett, artisten Sandra Långbacka, musikern Markus Bergfors, ishockeyspelaren Matilda Nilsson, innebandyspelaren My Kippilä, triathlonidrottaren Aino Luoma, fitnessidrottaren Dina Kaspi och skådespelaren Tuuli Heinonen.

Tuuli Heinonen
Bildtext Skådespelaren Tuuli Heinonen har spelat bland annat Jane Eyre och Cassius.
Bild: Matti Raita

Tuuli Heinonens fråga: Vilket är det knäppaste arbetserbjudandet som du har fått?

– Jag har fått många knäppa arbetserbjudanden och faktiskt tackat ja till några av dem. När jag började med imitationer fick jag en förfrågan att uppträda på min pappas kompis firmafest. Det var endast äldre män på firmafesten och jag dök upp som Tarja Halonen när de kom ut från bastun. Jag stod i omklädningsrummet och hade en tio minuters monolog där Tarja givetvis sökte efter Pentti. Det är nog det knäppaste erbjudandet jag fått och tackat ja till.

Hannes Kett
Bildtext Hannes Kett är solist i Shiraz Lane.
Bild: Hannes Kett

Hannes Ketts fråga: Om du kunde förändra vad som helst, vilka tre saker i världen skulle du ändra på?

– Det finns fortsättningsvis så mycket främlingsfientlighet och rädsla för andra kulturer och allt som är annorlunda. Det finns så mycket ondska och hårdhet i vårt samhälle som beror på oförmågan att förstå hur andra människor lever och känner. Jag önskar att alla på riktigt skulle förstå att våra gemensamma nämnare är större än våra olikheter. Därtill skulle jag ändra lagstiftningen så att den tvingade företag och politiker att ta större ansvar för klimatet. Avslutningsvis skulle jag slopa vinter- och sommartiden.

Dina Kaspi
Bildtext Dina Kaspi har tre FM-guld och ett VM-silver i body fitness.
Bild: Dina Kaspi

Dina Kaspis fråga: När har du senast fällt en tår och när har du senast fått en rejäl skrattattack?

– Ofta hör de här två ihop och man skrattar så mycket att man börjar gråta. Tårar fäller jag med jämna mellanrum och senast berodde det på att jag hade för mycket arbete. Jag arbetar intensivt och har gjort det de senaste åren. Att vara en offentlig person har sina för- och nackdelar men offentligheten i sig är faktiskt det jag uppskattar minst med mitt yrke. Jag skrattar ändå mer än vad jag gråter eftersom jag är omgiven av så fantastiska människor. Jag har dessutom en väldigt rolig partner som ofta får mig att skratta.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Christoffer vad som inspirerar honom i hans arbete, hur man hittar sin inre Mumin och om han äter tillräckligt med grönsaker.

Christoffer Strandberg: "Jag stod framför gubbar i enbart handdukar och höll en monolog som Tarja Halonen”

40:43