Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Högsta budet för Sunnanbergs skola stannade på 78 888 euro – upp till Pargas stadsstyrelse att avgöra om priset är rätt

Från 2021
Uppdaterad 13.11.2021 08:59.
Röda stugor står på en sluttning.
Bildtext Framtiden för Sunnanbergs skola är ännu oviss men många har velat se skolan som är till salu. Att det handlar om två fastigheter som säljs har överraskat de flesta säger Pargas stad.
Bild: Jesper Alm / Yle

Sunnanbergs skola har auktionerats ut via nätauktion. Det slutgiltiga budet landade på drygt 78 000 euro. En summa som politikerna nu får avgöra om är tillräcklig för den gamla skolan.

Yle Åboland kunde tidigare berätta att intresset för att köpa Sunnanbergs skola har varit stort och många har varit i kontakt med staden för att se de två fastigheterna som var till salu på nätauktionssajten Huutokaupat.

Tjänsten har använts av staden tidigare och markanvändningsingenjör Peter Lindgren som skött det praktiska har varit nöjd.

– Det är inte första gången staden säljer fastigheter och objekt via sajten och det har fungerat bra åtminstone hittills, säger Lindgren. Intresset har varit stort och många har bett om privatvisningar av husen.

Markanvändningsingenjör Peter Lindgren i närbild
Bildtext Markanvändningsingenjör Peter Lindgren har visat upp Sunnanbergs skola åt flera intressenter under hösten.
Bild: Maud Stolpe/Yle

Lindgren har haft två öppna visningar av försäljningsobjektet och dessutom har ett flertal privata visningar arrangerats under hösten.

– Senast den här veckan visade jag den tidigare skolans fastigheter för ett par intressenter, säger Lindgren då Yle Åboland ringer upp.

Nu går ärendet vidare till politisk behandling

På fredagkväll den 12 november klockan 18.40 avslutades nätauktionen och det vinnande budet landade alltså på 78 888 euro.

Hur nöjd är du med slutsumman?

– Nog kunde den gärna ha varit större eftersom fastigheterna tidigare värderades till runt 120 000 euro, säger Lindgren. Men jag tänker nog föreslå för stadsstyrelsen att vi säljer. Eftersom objektet har varit till salu i ett par månader så känns det som om marknaden har talat.

Stadsstyrelsen ska ännu säga sitt i frågan och kan besluta att godkänna eller förkasta anbudet.

– Jag försöker få ärendet till styrelsens nästa möte och så får de då avgöra, säger Lindgren. Men nog är en försäljning det bästa vi kan göra så får någon annan utveckla fastigheterna och staden får inkomster.

Diskussion om artikeln