Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joonas Korpisalo kunde inte stoppa Aleksandr Ovetjkins rappa skott – Washingtons målspruta passerade Brett Hull och har nu siktet inställt på Jaromir Jagrs notering

Från 2021
Uppdaterad 13.11.2021 10:01.
Ovetjkin jublar.
Bild: Randy Litzinger/Icon Sportswire

Det var bara en tidsfråga innan Aleksandr Ovetjkin skulle bli ensam fyra i alla tiders skytteliga i NHL. Det skedde i nattens match mot Columbus där ryssen prickade in ett mål. Det är ett speciellt ögonblick, säger han.

Tidigare i veckan gick Aleksandr Ovetjkin upp jämsides med Brett Hull i alla tiders skytteliga i NHL. De båda målsprutorna hade stått för 741 fullträffar i världens bästa ishockeyliga.

Nu är Ovetjkin ensam fyra i den statistiken. I natt gjorde han sitt 742:a mål i NHL och har nu bara Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801) och Jaromir Jagr (766) framför sig.

– Det här betyder väldigt mycket. När man börjar spelar ishockey och kommer till NHL så tror man aldrig att man ska hamna i den här positionen med de stora namnen. Det är ett speciellt ögonblick, säger Ovetjkin.

Ovetjkin gjorde 1–1 i mitten av den första perioden då han överlistade Joonas Korpisalo med ett rappt skott. Målet var Ovetjkins tolfte den här säsongen.

Han behöver ytterligare 25 baljor för att passera Jagr och ta över tredjeplatsen.

– Nu tar jag en match i taget, säger Ovetjkin.

Washington gick fram till 3–1 i början av den andra perioden, men sedan vaknade Columbus till liv och gjorde både 2–3 och 3–3 på 22 sekunder i mitten av perioden.

Washingtonspelarna fick ändå lämna isen som vinnare. Conor Sheary avgjorde i slutet av den tredje perioden.

– Vi spelade vårt eget spel och fick ett bra resultat. Man måste också ge Columbus kredd, de slutade inte spela och studsade tillbaka. Sheary gjorde ett otroligt viktigt mål och vi fick två poäng, säger Ovetjkin.

Passningspoäng för Ristolainen och Puljujärvi

Carolina Hurricanes dominerade stort i två perioder mot Philadelphia Flyers men fick bara in pucken en gång. I sista perioden vände sedan Flyers matchen och vann med 2–1.

Rasmus Ristolainen fanns med i förarbetet då Joel Farabee kvitterade till 1–1 fyra minuter in i den sista perioden. I mitten av perioden gjorde Zack MacEwen segermålet.

– Det var en match där vi inte fick utdelning för allt vi skapade. Det var en tuff kväll för alla, säger Carolinas tränare Rod Brind´Amour om lagets andra förlust den här säsongen.

Jesse Puljujärvi plockade en passningspoäng när Edmonton förlorade med 2–3 mot Buffalo. Puljujärvi spelade fram till Leon Draisaitls 1–1-kvittering i början av den andra perioden.

Mikko Koskinen vilade i den här matchen och i stället var det Stuart Skinner som vaktade Edmontons mål. Skinner räddade 20 av 23 skott.

Resultat:

Carolina – Philadelphia 1–2
CAR: Sebastian Aho 0+0, -1, 22.00
CAR: Teuvo Teräväinen 0+0, +/-0, 22.46
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/-0, 13.57
PHI: Rasmus Ristolainen 0+1, +1, 22.31

Columbus – Washington 3–4
CBJ: Joonas Korpisalo 24/28 räddningar

Buffalo – Edmonton 3–2
BUF: Arttu Ruotsalainen 0+0, +1, 11.35
EDM: Jesse Puljujärvi 0+1, -1, 19.04

Chicago – Arizona 2–1
CHI: Henrik Borgström 0+0, +/-0, 6.49

Toronto – Calgary 2–1 efter förlängning

Diskussion om artikeln