Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tajt tävling när Pärmäkoski säsongsdebuterade – besegrade Nepriajeva med nio tiondelar i fristil

Krista Pärmäkoski efter ett lopp.

Det skiljde bara 1,2 sekunder mellan de tre främsta när damerna åkte tio kilometer fritt i Muonio. Efter en stark avslutning drog Krista Pärmäkoski det längsta strået. Hon vann tävlingen före Natalia Nepriajeva.

Många i den finländska skideliten har reda kört vinterns första tävling men för Krista Pärmäkoski och Riitta-Liisa Roponen skedde säsongsdebuten i dag. De blåvita landslagsåkarna ställde upp på tio kilometer i Muonio.

För Pärmäkoski, som kastat om i sitt träningsupplägg till den här säsongen, blev det en bra premiär i fristil medan Roponen verkar ligga en bra bit från toppformen.

Pärmäkoski tampades om segern med Natalia Nepriajeva och Victoria Carl, och det blev en tajt tävling. Nepriajeva ledde med fem sekunder efter det första varvet av två, men Pärmäkoski var starkare när det gällde som mest.

Pärmäkoski pressade sig i mål på tiden 24.46,6 och fick sedan vänta in Nepriajeva som startade sist. Ryskan tappade på det andra varvet och i mål var hon nio tiondelar långsammare än Pärmäkoski. Trean Carl var till slut 1,2 sekunder långsammare än Pärmäkoski.

– Det var en bra och balanserad prestation, säger Pärmäkoski till Kestävyysurheilu.

Strax utanför prispallen blev det också blåvita färger. Kerttu Niskanen gjorde ett bra lopp och slutade fyra. Hon var 9,6 sekunder långsammare än Pärmäkioski.

För Riitta-Liisa Roponen gick det betydligt tyngre. Hon tappade 34 sekunder på täten på det första varvet, och nästan lika mycket på den andra femkilometersslingan. Veteranen fick nöja sig med en trettonde plats i loppet.

Resultat:

Damer, 10 kilometer (f)

1. Krista Pärmäkoski FIN 24.46,6
2. Natalia Nepriajeva RUS +0,9
3. Victoria Carl GER +1,2
4. Kerttu Niskanen FIN +9,6
5. Veronika Stepanova RUS +12,4
6. Marija Istomina RUS +14,9
-----------
12. Eveliina Piippo FIN +1.02,1
13. Riitta-Liisa Roponen FIN +1.02,8
16. Anne Kyllönen FIN +1.09,0
23. Jasmin Kähärä FIN +1.27,2