Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leo Komarov bekräftar KHL-nyheten – klar för topplaget SKA, lämnar Islanders: "Gör mer ont än någon kan ana"

Uppdaterad 15.11.2021 06:33.
Leo Komarov.
Bildtext Leo Komarov har gjort sitt i Islanders.

Slutet på en NHL-karriär? Leo Komarov har åtminstone spelat klart i New York Islanders. Nu är han istället klar för SKA i KHL – det bekräftar Komarov själv på sociala medier.

Det klarnade på lördagen att New York Islanders placerat Leo Komarov på waivers-listan igen – den här gången med anledning av en annalkande flytt utomlands.

"Leksa" hade redan en tid placerats i SKA S:t Petersburg och nyheten verkade bekräfta transfern. Nu bekräftar Komarov att ryktena stämde.

– Jag har skrivit på för SKA i KHL. Jag ser fram emot att ansluta och spela för dem, skriver Komarov i ett inlägg på Instagram.

Därmed är NHL-kapitlet avslutat för stunden. Situationen i New York Islanders var ohållbar då han inte platsade i truppen, men hade ett för stort kontrakt för att säljas.

Inga andra klubbar var intresserade av att ta på sig Komarovs lön på tre miljoner dollar mot lönetaket.

"Fattade beslutet själv"

– Det här var det svåraste beslutet jag tvingats ta i min karriär. Att lämna alla mina lagkamrater och tränare som blivit en familj för mig de senaste tre åren. Det gör mer ont än någon kan ana, skriver Komarov.

– Men jag sätter samtidigt stopp för alla rykten, jag fattade det här beslutet själv. Ingen annan gjorde det för mig, tillägger han.

Utöver Islanders representerade Komarov också Toronto Maple Leafs i NHL. Poängmässigt gjorde "Uncle Leo" sin bästa säsong just där 2015/16 då han noterades för 19 mål och totalt 36 poäng.

I Islanders fick Komarov spela en mindre roll med undantaget för slutspelet förra sommaren, då han i lagkaptenen Anders Lees frånvaro fick hoppa in i förstakedjan.

– Jag hoppas att ni vinner Stanley Cup, hälsar Komarov sina lagkamrater och framför allt klubbchefen Lou Lamoriello i Islanders.