Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaapo Kakko glänste och satte punkt för långa måltorkan – tränarens hyllning: "Han var ett monster på isen"

Från 2021
Kaapo Kakko gör mål mot New Jersey Devils.
Bild: Joshua Sarner/Icon Sportswire

Kaapo Kakko hade lätt att le på presskonferensen efter New York Rangers match mot New Jersey Devils. Kakko lyckades äntligen göra mål och valdes dessutom till matchens bästa spelare. Jag är väldigt glad för hans skull, säger tränaren Gerard Gallant.

Det var ett mål som kan få Kaapo Kakkos säsong på rätt kurs. Efter tio matcher utan fullträffar hade han lite medvind mot New Jersey Devils.

I den sista perioden stal Kakko pucken på neutral is, väggspelade sedan med Ryan Strome och satte snyggt in 3–2 för Rangers.

– Det känns väldigt bra, tio matcher är en låg tid. Jag har haft chanser tidigare men äntligen kom det första målet. Det första målet är ofta också det svåraste så förhoppningsvis blir det lättare nu, säger en leende Kakko på presskonferensen efter matchen.


Tränaren belåten med Kakkos insats

Tidigare i matchen hade Kakko också plockat säsongens första poäng då hans fanns med i förarbetet till Alexis Lafrenieres 2–1-mål.

Matchen avgjordes till slut på straffar där Chris Kreider blev segerskytt för Rangers. Kakko satte också sin straff och valdes till matchens bästa spelare.

– Han har haft lägen att plocka poäng i de två senaste matcherna och dessutom underkändes ett mål. Han gjorde en riktigt vass insats och var ett monster på isen. Jag är verkligen glad för hans skull, säger tränaren Gerard Gallant.

Kakko var inte den enda blåvita spelaren som öppnade målkontot i natt. Joel Armia spräckte sin målnolla då han gav Montreal ledningen mot Boston.

I mitten av den första perioden fick Armia pucken i egen zon och satte iväg på en soloräd som avslutade på bästa sätt. Hans rappa skott gick in bakom Jeremy Swayman i Bostons mål.

Trots Armias snygga mål blev matchen en ny besvikelse för Montreal. Laget tappade sin ledning i sista perioden och Boston vann med 5–2.

Resultat:

Ottawa – Calgary 0–4
OTT: Lassi Thomson 0+0, -3, 20.12

NY Rangers – New Jersey 4–3 efter straffar
NYR: Kaapo Kakko 1+1, +2, 20.01
NJD: Janne Kuokkanen 0+0. -2, 14.36

Washington – Pittsburgh 6–1
PIT: Kasperi Kapanen 0+0, -2, 16.18

St. Louis – Edmonton 4–5
EDM: Jesse Puljujärvi 0+0, +1, 18.16
EDM: Mikko Koskinen 35/39 räddningar

Boston – Montreal 5–2
BOS: Erik Haula 0+0, +/-0, 13.12
MTL: Joel Armia 1+0, -1, 17.06
MTL: Artturi Lehkonen 0+1, +/-0, 18.41

Anaheim – Vancouver 5–1
VAN: Juho Lammikko 0+0, -1, 9.54

Diskussion om artikeln