Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Kvinna skottskadades allvarligt i mystisk skjutning i Sibbo i september - polisen ber nu allmänheten om hjälp

Uppdaterad 16.11.2021 14:30.
Två poliser i uniform.
Bildtext Polisen ber allmänheten om uppgifter. Arkivbild.

Östra Nylands polisinrättning undersöker ett fall där en förbipasserande kvinna skottskadades i Sibbo den 5 september i år.

– Vi har en person som träffats i övre kroppen av ett skott och skadats allvarligt. Resten är ännu något av ett mysterium i det här skedet. Vi försöker ta reda på varför och hur det här hänt, säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Tero Tyynelä.

Polisen har ännu inte någon misstänkt i fallet.

– Därför ber vi allmänheten om observationer, ifall det skulle hjälpa oss framåt, säger Tyynelä.

Polisen vill ha in observationer från en grusgrop som ligger vid adressen Oljevägen 552 i Sibbo.

”Särskilt intresserade är vi av personerna som eventuellt skjutit vid grusgropen mellan den 5 och den 17 september", skrev Tyynelä i ett pressmeddelande på måndagen.

Tyynelä vet inte hur den skottskadade kvinnan mår just nu. Ett möjligt scenario som polisen undersöker är att hon träffats av ett vådaskott från någon som skjutit vid grusgropen.

Alla observationer och all information är värdefulla för polisen. De kan meddelas åt polisen genom att ringa telefonnumret 029 543 6442 eller genom att skicka e-post till vakivalta.ita-uusimaa@poliisi.fi .

Då Yle Östnyland skrev om fallet i september berättade polisen att den skottskadade kvinnan vårdades hemma. Polisen visste inte om skottet avlossats med flit eller inte. På basis av hylsan misstänkte polisen att skottet avlossats från ett handeldvapen.

16.11 kl. 14.17: Artikeln har uppdaterats med kommentarer av kriminalkommissarie Tero Tyynelä.

Diskussion om artikeln