Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands U21-herrar besegrade decimerat Estland – stjärnan Anssi Suhonen kritisk: "Bara att erkänna att slutet var uselt, det blev panikartat då de började slå långa bollar"

Eetu Mömmö firar sitt mål i matchen mot Estland.
Bildtext Eetu Mömmö ger Finland ledningen med 1–0 efter en halv timmes spel.

Kvalet till U21-EM i fotboll pågår. Finlands herrar gjorde vad som krävdes och besegrade Estland med 1–0, men det blev inga stilpoäng.

Eetu Mömmö gjorde Finlands och matchens enda mål. Då en halvtimme hade spelats nickade Mömmö in 1–0-målet i samband med en hörna. Uppgiften att försvara ledningen underlättades av att estländaren Alex Tamm blev utvisad med en halv timme kvar.

Spelmässigt var insatsen mot det överkomliga motståndet inget vidare och Finland noterades i andra halvlek bara för ett skott på mål. Anssi Suhonen analyserade insatsen i tv-intervjun efter matchen.

– Första halvleken var mycket bättre, vi fick många skott på mål. Det är bara att erkänna att slutet var uselt. Det blev panikartat då de började slå långa bollar och sätta hög press, sa Suhonen.

Chefstränaren Juha Malinen var inte lika kritisk, men erkände att det finns utrymme för förbättring.

– Vi började energiskt och var redo att göra jobbet. Men paniken på slutet, eller det slarviga spelet, måste vi få ordning på.

Tabelltoppen i grupp A
LagMatcherPoäng
1. Kroatien515
2. Norge512
3. Österrike612
4. Finland610

Finland är fortsättningsvis fyra i gruppen. Gruppettorna och kvalets bästa grupptvåa går till U21-EM , medan de övriga grupptvåorna får fortsätta kvala.

Totalt spelas tio omgångar. Finlands återstående program är tufft: Kroatien (borta), Österrike (borta), Azerbajdzjan (hemma) och Norge (hemma).

Resultat:

Finland–Estland 1–0 (0–0)

31' Eetu Mömmö 1–0
59' Alex Tamm (Estland) utvisad