Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valtteri Bottas får kinesisk stallkamrat – Guanyu Zhou tar steget upp från formel 2: "Ett privilegium att få börja karriären i ett ikoniskt stall"

Från 2021
Guanyu Zhou firar seger.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Guanyu Zhous namn har funnits med i spekulationerna ett tag och nu bekräftar Alfa Romeo att kinesen tävlar i formel 1 nästa säsong. Han är en väldigt talangfull förare, säger stallchefen Fred Vasseur.

För drygt två månader sedan blev det klart att Valttari Bottas tar över efter Kimi Räikkönen i Alfa Romeo, och nu har stallet gått ut med hur hela föraruppsättningen ser ut för nästa säsong.

Det blir ingen fortsättning för Antonio Giovinazzi utan i stället är det kinesen Guanyu Zhou som får chansen. Valet är ingen större skräll eftersom Zhou har stark ekonomisk uppbackning.

– Redan från ung ålder har jag drömt om att klättra så högt som möjligt i sporten som jag brinner för. Nu går drömmen i uppfyllelse och det är ett privilegium för mig att börja F1-karriären i ett ikoniskt stall som tagit in många unga talanger i formel 1.

– Att bli den första kinesiska föraren i formel 1 är ett genombrott i vår motorsporthistoria. Stora förhoppningar vilar på mig och jag tar det som motivation att bli bättre, säger Zhou i ett pressmeddelande.

Zhou gör just nu sin tredje säsong i formel 2. Han har vunnit tre tävlingar i år och ligger på andra plats i VM-sammandraget. Den här säsongen har han också varit testförare för Alpine.

– Han är en väldigt talangfull förare, det har han visat i F2 och vi ser fram emot att hjälpa honom att blomma ut ännu mer i formel 1.

– Vi är stolta över vår föraruppsättning och vi är övertygade om att Zhou kommer att blida ett framgångsrikt partnerskap med Valtteri Bottas, säger stallchefen Fred Vasseur.

Diskussion om artikeln