Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Daniel Norrmén fortsätter som tränare i IFK Mariehamn – får sällskap av Jari Pyykölä

Från 2021
Uppdaterad 16.11.2021 13:27.
Daniel Norrmén.
Bildtext Daniel Norrmén kommer att träna IFK Mariehamn säsongerna 2022 och 2023.
Bild: All Over Press

Daniel Norrmén och Jari Pyykölä kommer att dela på tränarskapet i IFK Mariehamn nästa säsong. Norrmén har inte den utbildning som krävs för att ensam vara huvudtränare och därför går klubben in för den här lösningen.

Daniel Norrmén tog över efter Lukas Syberyjski i augusti och såg till att IFK Mariehamn behöll sin plats i fotbollsligan. Norrmén kommer också att bli kvar på tränarbänken i klubben i ytterligare två år meddelar IFK Mariehamn.

Eftersom Norrmén inte gått tränarutbildningen Uefa Pro, och inte kan inleda den före 2023, kommer han att dela på tränaransvaret med Jari Pyykölä nästa säsong.

Upplägget liknar som det klubben hade 2016 då Peter Lundberg basade för IFK Mariehamn tillsammans med Kari Virtanen.

"Profilmässigt tror vi att det här blir en bra kombination där "Ahna" har lång erfarenhet och kontinuitet i klubben som assisterande tränare, och nu tar klivit in som permanent huvudtränare i en delad stab med Jari", kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Pyykölä har en lång tränarerfarenhet från klubbar som FC Jazz, KuPS, VPS och FC Lahti. Han har också tränat Brommapojkarna i Sverige och då ingick Daniel Norrmén i truppen.

"Jari har god kännedom om finsk fotboll. Vi är tillsammans med "Ahna" och Jari säkra på att det här blir en riktigt bra lösning", säger Mattsson.

Diskussion om artikeln