Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya anklagelser mot Manchester City-stjärnan: Benjamin Mendy åtalas för sex våldtäkter

Från 2021
Benjamin Mendy
Bildtext Benjamin Mendy åtalas för sex våldtäkter.
Bild: Action Foto Sport/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Nya våldtäktsanklagelser riktas mot Manchester Citys fotbollsstjärna Benjamin Mendy. Den 27-årige fransmannen åtalas för två nya våldtäkter som fortsättning på de fyra han åtalats för tidigare.

Den engelska åklagarmyndigheten bekräftar att fransmannen åtalas för ytterligare två våldtäkter och står nu sammanlagt anklagad för sex fall av våldtäkt och ett sexuellt ofredande.

Benjamin Mendy greps redan i augusti misstänkt för flera sexbrott. Manchester City stängde då av Mendy men ville inte kommentera ärendet.

Mendy och en annan person ska förhöras om de nya anklagelserna i morgon. Rättegången var tidigare planerad till januari 2022, men kan komma att flyttas fram i och med de två nya anklagelserna om våldtäkt.

Brotten inträffade mellan oktober 2020 och augusti 2021. Övergreppen ska ha skett i Mendys hem. Benjamin Mendy är fortsatt avstängd av City fram till att ärendet är utrett.

Mendy kom till Manchester City från Monaco år 2017. Han har spelat totalt 75 matcher för klubben, men endast en match i Premier League denna säsong.

I det franska fotbollslandslaget har Mendy senast spelat år 2019.