Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Svåra översvämningar i sydvästra Kanada – Vancouver delvis isolerat av vattenmassor

Från 2021
Svåra översvämningar i British Columbia - Spela upp på Arenan

Minst en person har omkommit och några saknas i översvämningar och jordskred som drabbat den kanadensiska provinsen British Columbia. Storstaden Vancouver och dess hamn är delvis avskuren från omvärlden efter att vägar och tågtrafik har blockerats av vattenmassor.

Flera dagar av skyfall har plågat Washington State i nordvästra USA och provinsen British Columbia i sydvästra Kanada. I Kanada har skyfallen lett till översvämningar och jordskred som blockerat tågtrafiken till landets största hamn och skurit av många av de viktigaste vägarna till Vancouver.

Hundratals bilister som hade fastnat i sina bilar på översvämmade vägar har fått räddas med helikoptrar och minst en person har alltså omkommit i ett jordskred. Tusentals människor har evakuerats från sina hem både i British Columbia och på andra sidan om gränsen i Washington State.

En del områden i British Columbia fick 20 centimeter regn enbart under söndagen.

Provinsen British Columbia plågades av extremt höga temperaturer under sommaren och över 500 människor där avled som en följd av värmen. Skogsbränderna var också svåra.

Källor: AFP, Reuters