Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Megan Thee Stallion, Polo G och Turnstile klara för Ruisrock 2022

Från 2021
Megan Thee Stallion dansar och sjunger på scen.
Bildtext Megan Thee Stallion har skrivit flera superhittar de senaste åren.
Bild: Shutterstock/All Over Press

Ruisrock har avslöjat de senaste artisterna som är klara inför sommarens festival. På listan finns bland annat Megan Thee Stallion från USA, som de senaste åren blivit ett stort namn som rappare internationellt.

Till de nya namnen hör också en annan amerikansk rapartist, Polo G, och brittiska popsångerskan Anne-Marie. Ruisrocks program för nästa sommar börjar sakta men säkert klarna, och nästan 50 artister är nu klara för festivalen.

Ett av de största namnen under festivalen är Megan Thee Stallion, som bland annat var ett av namnen bakom superhiten WAP från 2020. Hon släppte förra året sitt debutalbum Good News, som blev utnämnt till årets debutalbum. Megan Thee Stallion har vunnit tre Grammy-priser, och har även öppet tagit ställning för svarta kvinnors rättigheter.

Andra nya namn är Turnstile (USA), Polo G (USA), och Anne-Marie (Storbritannien). Till de inhemska namnen hör ABREU, costee, Evelina, och Jesse Markin.

Ruisrock har under höstens gång avslöjat flera artister som uppträder under sommarens festival. Till de största namnen hör gruppen Major Lazer från USA, som uppträdde på Ruisrock senast 2015. Också till exempel EDM-artisten Martin Garrix från Nederländerna återvänder till Ruisrock nästa sommar.

Här hittar du hela listan med artister som uppträder på Ruisrock 2022.

Ruisrock går av stapeln den 8 till 10 juli 2022 i Runsala i Åbo. Flera artister kommer att avslöjas under vintern.