Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

En mamma och ett barn har hittats döda i en lägenhet i Borgå, pappan död i Helsingfors – polisen utreder fallet som mord

Uppdaterad 19.11.2021 05:47.
Närbild på en polis i overall, fotograferad bakifrån.
Bildtext Polisen fann tre döda personer i samband med en operation. Två av dem hittades i Borgå.

Tre personer hittades döda tidigt på torsdagsmorgonen. En kvinna och ett barn hittades i en lägenhet i Borgå, Centralkriminalpolisen utreder Borgåfallen som mord.

Två personer har hittats döda i en privat lägenhet i Borgå. Personerna hittades tidigt på torsdagsmorgonen i samband med en polisoperation.

"I samband med operationen hittades en kvinna och ett barn som är under skolåldern. Båda misstänks ha fallit offer för ett våldsdåd", uppger jourhavande kommissarie Miika Laine från Östra Nylands polisdistrikt i ett pressmeddelande.

Familjens far har hittats avliden i Helsingfors.

Polisen har varit i kontakt med anhöriga till familjen.

Centralkriminalpolisen ansvarar för förundersökningen, eftersom personer avlidit i flera polisdistrikt.

"Vi undersöker fallet som två mord i tätt samarbete med Polisen i Östra Nyland", säger kriminalkommissarie Jan Aarnisalo på Centralkriminalpolisen.

Mannen dog i en bilolycka

Familjens far avled i en kollision i Helsingfors på torsdagsmorgonen, har Centralkriminalpolisen bekräftat för Yle. Mannen hade kört en personbil längs Byholmsgatan och kolliderat med en långtradare.

Olyckan inträffade lite före klockan åtta.

Centralkriminalpolisen har bekräftat att mannen var anhörig till de två personer som hittades döda i Borgå.

Långtradarens chaufför skadades inte, men mannen som var ensam i bilen dog vid olycksplatsen.

Polisen utreder händelsen.

Krisjouren erbjuder akut stöd

Östra Nylands social- och krisjour erbjuder akut psykosocialt stöd enligt behov på grund av de upptäckta morden.

Jouren har redan ordnat psykosocialt stöd för de anhöriga och närstående till offren.

"Nyheten är chockande och sorglig, och den berör säkert alla Borgåbor djupt", säger stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula i ett pressmeddelande.

"Sådana här händelser är sällsynta, men ofta uppskärrande och kan rubba grundtryggheten hos utomstående. Bli inte ensam med tankarna, att tala om dem lindrar ångesten. Var och en kan ventilera tankar med sina närstående, men ifall mående inte lättar så finns det även utomstående diskussionshjälp med professionella att få", säger chefen för Östra Nylands socialjour Kirsi Nurme.

Östra Nylands social- och krisjour nås dygnet runt på telefonnumret 040-517 41 94 eller via www.borga.fi/ostra-nylands-social-och-krisjour.

19.11.21 kl 05.45 Formuleringen kring den avlidne mannen har ändrats efter att centralkriminalpolisen bekräftat uppgifterna för Yle. Tidigare fanns en hänvisning till Helsingin Sanomat.