Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gör Robin Salo och NY Islanders nya hemmahall NHL-debut samma kväll? Vasabacken kallad till NHL-laget, matchas med Zdeno Chára

Från 2021
Robin Salo rättar till hjälmen.
Bildtext Robin Salo kan få göra NHL-debut inom kort.
Bild: AOP

Får Robin Salo göra NHL-debut i en splitterny hall i New York? Salo är uppkallad från AHL och tränar nu med Islanders.

Efter att ha tillbringat den första dryga månaden i farmarligan AHL och Bridgeport Islanders har Robin Salo fått byta miljö.

Hans NHL-klubb New York Islanders bekräftar att Salo har anslutit till laget. När laget klev ut på isen för torsdagens träningspass fanns 23-åringen med på isen, och i rapporteringen från träningen nämns det att Salo matchades tillsammans med veteranen Zdeno Chára.

Islanders har haft en del skadeproblem i backbesättningen. Nyligen skadade sig Ryan Pulock och han blir borta över en månad.

Det öppnar dörren för Salo – och det är möjligt att den Vasafostrade backen får göra NHL-debut då Islanders spelar sin första hemmamatch för hösten.

Laget startade med tretton raka bortamatcher i väntan på att nya hemmahallen är klar. Nu är allt klart för spel i arenan.

Frågan är nu om Salo och hallen får göra NHL-debut samma kväll? Natten mot söndag finsk tid spelar Islanders mot Calgary Flames i New York.

Salo har startat AHL-säsongen med 2+6 på 14 matcher.

– Det kommer att öppnas upp några platser vid något skede. Även om jag inte skulle få chansen i höst så är det bara att ha tålamod, sa Salo till Yle Sporten inför seriestarten i Nordamerika.

Diskussion om artikeln