Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jättematch av Benjamin Helander – satte tio mål då hans Löwen vann i Bundesliga: "Nu är vi redo"

Benjamin Helander firar mål i bundesliga.
Bildtext Benjamin Helander firar ett av sina tio mål.

Den pågående säsongen i handbollens Bundesliga har varit tung för Benjamin Helanders Rhein-Neckar Löwen. Men på torsdagskvällen tog laget en efterlängtad seger – med finska landslagsspelaren i grym målform.

– När man får chansen ska man prestera – inget annat accepteras.

Det konstaterade Benjamin Helander för Yle Sporten i samband med den senaste landslagssamlingen.

Poängmässigt hade starten på den nya karriären i tyska Bundesliga och storklubben Rhein-Neckar Löwen inte varit strålande – men Helander lät självsäker.

På torsdagskvällen visade han minsann varför. Helander satte hela tio mål då ”Lejonen” vann över GWD Minden med 31–27.

Enligt tyska Sportschau satte Helander till synes in varendaste skott på mål, vilket enligt sajten ledde till att Löwen glömde att försvara.

– Vi kämpar i försvaret och spelar koncentrerat i anfallet. Efter pausen blir det lite svajigare. Vi gör mål, men släpper in lätta kontringar. Vi är ändå redo att ta nästa steg nu, medger lagkamraten Jannik Kohlbacher på ligans sajt.

Både Löwen och Minden har haft blytunga starter på säsongen. I och med segern steg Helanders klubb upp till elva i tabellen, Minden som för bara några dagar sedan sparkade sin sportchef ligger sist.

– De kommande veckorna möter vi många lag som är lika starka som vi. Vi presterat på den nivå som vi förväntar oss så det blir intressant att se hur det går, säger Kohlbacher.