Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö stad anlitar konsultfirma för att ta itu med problemen inom hemvården

Från 2021
En hemvårdare stiger in i en lägenhet
Bildtext Hemvårdarna har skrivit om sin situation i brev till politikerna.
Bild: Benjamin Suomela / Yle

Hangö stad anlitar en konsultfirma för att reda upp den inflammerade situationen inom hemvården. Det här beslöt grundtrygghetsnämnden på sitt möte i torsdags (18.11).

Personalen inom vård i hemmet i Hangö har vänt sig till stadens politiker eftersom de upplever att arbetsklimatet är dåligt.

De anser bland annat att de blir dåligt behandlade, att cheferna inte lyssnar på dem och att de blir mobbade av ledningen. Det leder till att hemvårdarna har svårt att orka med sitt jobb.

– Vi beslöt att ta till kraftiga åtgärder för att få lugn och ro på arbetsfältet, säger nämndens vice ordförande Barbro Wikberg (SFP).

Det är meningen att konsultfirman ska komma i gång med arbetet så snabbt som möjligt och att det ska pågå i några månader.

– Tjänstemännen inser också att något måste göras och de har haft kontakt med firman. Arbetet borde vara klart på vårvintern, säger Wikberg.

Hemvårdarna har skrivit två brev till politikerna där de beskriver sin situation. Det ena brevet skickades i början av året och det andra på hösten.