Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Verstappen klarade sig undan bestraffning – Bottas snabbast på andra träningen i Qatar trots problem med banmarkeringen: "Skulle vara bra att få veta vad som gäller"

Max Verstappen i närkamp med Lewis Hamilton.

Resultatet från Brasilien står fast. Max Verstappen behåller sin andraplats då Fia inte behandlar Mercedes överklagan. Det beskedet fick han strax före dagens andra träningspass i Qatar där Valtteri Bottas hade den snabbaste tiden.

Mercedes ville att internationella bilsportförbundet Fia skulle granska en incident mellan Max Verstappen och Lewis Hamilton i Brasilien förra helgen. Holländaren försvarade tufft sin placering på det 48:e varvet.

Mercedes har de senaste dagarna presenterat nytt videomaterial samtidigt som Verstappen hotades av en bestraffning. Det har främst talats om ett tidstillägg i efterhand men också att han skulle kunna flyttas ner i startordningen på söndag.

Fia väljer ändå att inte behandla Mercedes överklagan, och det gör att resultatlistan från Brasilien står fast.

– Det här var väntat. Vi ville starta en diskussion kring det eftersom det kommer att ligga som ett tema kring de kommande loppen. Vårt mål är uppnått och vi trodde inte att de skulle gå längre, säger Toto Wolff enligt webbplatsen Motorsport.

– Det är naturligtvis rätt beslut eftersom det skulle ha öppnat Pandoras ask gällande en hel del andra saker som hände i det loppet. Det viktigaste är nu att vi får fokusera på den kommande tävlingen, kommenterar Christian Horner.

Bottas snabbast på andra träningen

Beskedet kom mellan dagens fria träningar i Qatar där VM-serien landat för första gången. Verstappen var snabbast i den första träningen medan Valtteri Bottas noterades för bästa tid på eftermiddagen.

Det här är första gången som förarna kör på banan i Qatar och det syntes under träningspassen. Många hade stora problem med att hållas innanför banmarkeringen i kurvorna. Fia har också meddelat att man kommer att granska fem kurvor extra noggrant.

Bland annat fick Bottas ett snabbt varv struket då han var utanför banmarkeringen i den sjunde kurvan.

– Den kurvan har det inte talats om tidigare. Det skulle vara bra att få veta vad som gäller, sa Bottas i stallets radio då han nåddes av beskedet.

Kimi Räikkönen hade 15:e tid i dagens båda träningspass.

Resultat:

FP1:

1. Max Verstappen, Red Bull 1.23,723
2. Pierre Gasly, Alpha Tauri +0,437
3. Valtteri Bottas, Mercedes +0,471
4. Lewis Hamilton, Mercedes +0,786
5. Yuki Tsunoda Alpha Tauri + 0,925
6. Carlos Sainz, Ferrari +0,990
7. Charles Leclerc, Ferrari +1,067
8. Sergio Perez, Red Bull +1,192
9. Esteban Ocon, Alpine +1,249
10. Lando Norris, McLaren +1,492
----------
15. Kimi Räikkönen Alfa Romeo +2,105

FP2:

1. Valtteri Bottas, Mercedes 1.23,148
2. Pierre Gasly, Alpha Tauri +0,209
3. Max Verstappen, Red Bull +0,305
4. Lewis Hamilton, Mercedes +0,422
5. Lando Norris, McLaren +0,484
6. Lance Stroll, Aston Martin +0,557
7. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri +0,587
8. Sergio Perez, Red Bull +0,639
9. Sebastian Vettel, Aston Martin +0,872
10. Carlos Sainz, Ferrari +0,885
----------------
15. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo +1,483