Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rosa Pohjolainen tillbaka på allvar efter knäskadan – tog karriärens bästa placering i världscupen: "Gick bättre än förväntat"

Från 2021
Rosa Pohjolainen tog poäng på hemmaplan - Spela upp på Arenan

Den svarta backen i Levi verkar passa Rosa Pohjolainen väldigt bra. Förra säsongen tog hon karriärens första världscuppoäng i norra Finland, och i dag stod hon för en ny finfin insats. Petra Vlhova tog sin tredje raka seger i Levi.

Rosa Pohjolainen drog in som en frisk vind över Levi förra säsongen då hon som 17-åring hade den 14:e bästa tiden i det första åket. Hon tappade ändå i andra omgången men knep sina första världscuppoäng i karriären.

Två månader senare satte en knäskada stopp för säsongen och Pohjolainen fick i stället satsa mot en ny höst och tävling i Levi.

Den slalomtävlingen avgjordes i dag, och Pohjolainen visade hemmafansen att hon är tillbaka på allvar.

Pohjolainen var 28:e i första åket, klättrade till 24:e i andra och tog karriärens bästa världscupplacering.

– Övre delen av backen gick bra men branten var utmanande, jag fick inte igång åkningen där. Samtidigt finns det att förbättra till morgondagens tävling, säger Pohjolainen till Yle efter det andra åket.

Och Pohjolainen var nöjd med sin insats på hemmaplan.

– Det gick bättre än förväntat i dag, med tanke på skadan så vet man aldrig hur det ska gå, säger hon.

Tävlingen i Levi blev en duell mellan disciplinens stora giganter. Petra Vlhova ledde med elva hundradelar före Mikaela Shiffrin efter första åket, och drygade ut till 31 hundradelar i det andra åket. Segern var slovenskans tredje raka i Levi.

– Jag älskar Finland och vädret här, jag gillar att åka här. Jag är verkligen glad över den här segern, säger Vlhova i sin segerintervju.

Resultat, slalom:

1. Petra Vlhova SVK 1.46,19
2. Mikaela Shiiffrin USA +0,31
3. Lena Dürr GER +0,84
4. Andreja Slokar SLO +1,12
5. Anna Swenn Larsson SWE +1,13
6. Katharina Liensberger AUT +1,28
----------
24. Rosa Pohjolainen FIN +3,26

Diskussion om artikeln