Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niko Kytösaho i gott slag i säsongspremiären – tangerade bästa resultatet i världscupen

Från 2021
Uppdaterad 20.11.2021 22:24.
Niko Kytösaho jäi avauskierroksen hypystään Venäjällä toisella kierroksella - Spela upp på Arenan

Det var finländska färger relativt högt upp i resultatlistan efter den första omgången i världscuppremiären i Ryssland. Niko Kytösaho låg på trettonde plats men tappade sedan några placeringar i andra omgången.

Säsongens första världscuptävling avgjordes i Nizjnij Tagli och en finländare tog sig till tävlingen. Niko Kytösaho klarade kvalet och fick hoppa i premiären.

Och det blev en fin säsongsdebut för 21-åringen. I den första hoppet slog han till med 123,5 meter och låg på trettonde plats efter första omgången.

– Första hoppet var det klart bästa under den här resan. Det fanns element som jag har tränat på hela hösten. Det var inte riktigt lika bra som på träning men ändå en bra start, säger Kytösaho i ett pressmeddelande.

I den andra omgången klarade han dock inte av att behålla sin placering. Det andra hoppet bar bara 112,5 meter och han tappade till en 18:e plats. Den placeringen tangerar ändå det bästa han gjort i världscupen.

– Det blev lite bråttom i andra hoppet, jag misslyckades lite i tekniken och tajmingen. I det stora hela var det en bra prestation och det får jag vara nöjd med. Det är bra att fortsätta nu, säger han.

Tysken Karl Geiger vann säsongens första tävling före Ryoyu Kobayashi och Halvor Egner Granerud.

Resultat:

1. Karl Geiger GER 252,4 poäng
2. Ryoyu Kobayashi JPN 243,7
3. Halvor Egner Granerud NOR 239,7
4. Naoki Nakamura JPN 230,2
5. Kamil Stoch POL 221,3
6. Markus Eisenbichler GER 219,6
-------------
18. Niko Kytösaho FIN 196,6

Diskussion om artikeln