Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ole Gunnar Solskjær får sparken från Manchester United

Från 2021
Uppdaterad 21.11.2021 12:49.
Man ser sammanbiten ut.
Bildtext Ole Gunnar Solskjærs tid i United är över.
Bild: Lehtikuva

Manchester United har beslutat att avskeda chefstränaren Ole Gunnar Solskjær. Michael Carrick tar tillfälligt över vid rodret.

Det har legat i luften ett tag – och nu har stunden kommit.

Manchester Uniteds ledning möttes för ett krismöte på lördag kväll och fattade beslutet att sparka Ole Gunnar Solskjær. Klubben bekräftade nyheten på söndag förmiddag.

– Ole kommer alltid att vara en Manchester United-legendar. De senaste veckorna har varit en besvikelse, men de ska inte överskugga jobbet han gjort under de senaste tre åren för att återbygga grunden för långsiktig framgång, skriver United i ett pressmeddelande.

Solskjær har varit ifrågasatt en längre tid. Den tidigare Unitedanfallaren klev in som manager efter avskedade José Mourinho i december 2018. Förra säsongen slutade United tvåa i Premier League och i somras belönades norrmannen med ett nytt treårskontrakt.

Inför denna säsong värvade klubben bland annat superstjärnan Cristiano Ronaldo, men resultaten har uteblivit.

Fotbollsspelare.
Bildtext Bottenlaget Watford besegrade Man United med 4–1 på lördagen.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Uniteds namnstarka trupp hittas för tillfället på sjunde plats i Premier League. Laget har vunnit endast en av sina sju senaste ligamatcher. På lördagen förlorade United med 1–4 borta mot Watford, som ligger sextonde i tabellen.

– Om jag ska vara ärlig så var det pinsamt att se hur vi spelade, det sätt som vi gör olika saker på är oacceptabelt. Det här är inte Manchester United, sade målvakten David de Gea efteråt.

Michael Carrick tar tillfälligt över i väntan på en ersättare som ska träna laget resten av säsongen, skriver United i pressmeddelandet.

Enligt medieuppgifter är Zinedine Zidanes namn högst upp på Uniteds önskelista över permanent tränare. En annan lågoddsare är Leicesters manager Brendan Rodgers.

EDIT kl. 12.50: Artikeln uppdaterad när United bekräftade att Solskjær får gå.

Diskussion om artikeln