Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Full pott för Akilles under premiärveckoslutet – total utklassning i andra matchen där regerande mästarna gjorde tolv mål före paus

Numerolla 93 pelaava Denis Sadakov on Akilleksen maalihirmu

Regerande bandymästarna Akilles har inlett säsongen starkt. På lördagen slog man OLS med klara siffror och på söndagen krossade man WP 35.

– Det är alltid viktigt att få en bra start på säsongen och det är två lag som vi ska slå ganska enkelt, sa Akillestränaren Jari Hyttinen inför säsongens första matcher mot OLS och WP 35.

Och tränaren fick rätt. Akilles dundrade in i säsongen och knep full pott med den imponerande målskillnaden 24–2.

I säsongspremiären mot OLS på lördagen blev det seger med 9–2, och i söndagens match mot WP 35 stod laget för en rejäl urladdning.

Andreas Flinck gjorde 1–0 i den femte minuten och sedan rann det hela i väg. Akilles ledde med 5–0 efter elva minuter och i paus stod det hela 12–0 till de regerande mästarna.

Ytterligare tre mål i den andra halvleken gjorde att Akilles vann med hela 15–0. Iisakki Kaivola var målgladast av Borgåspelarna med fyra baljor medan Denis Sadakov stod för ett hattrick.

För HIFK blev det ett kryss och en förlust i veckoslutets två matcher. HIFK förlorade med 2–3 mor Veiterä och spelade 3–3 mot JPS.