Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nattens NHL: Formstarke Kakko målskytt igen, Rangers avgjorde med 0,7 sekunder kvar – Salo bjöd på ett mål då Islanders ras fortsatte

Från 2021
Kaako Kakko ser glad ut efter seger.
Bildtext Det var muntra miner i Kaapo Kakkos Rangers efter en sen seger.
Bild: Danny Wild-USA TODAY Sports / All Over Press

Dubbel NHL-bjudning i New York – med helt olika utgång. På Manhattan var det eufori efter Rangers sena segermål, på Long Island fortsätter Robin Salos Islanders att bita i det sura äpplet.

Sju matcher på nattens NHL-meny, en finländsk målskytt.

Kaapo Kakko fick bära den blåvita fanan – och han gjorde åtminstone det på ett snyggt sätt. Kakko har varit trögstartad som en dieselmotor i höst, men nu verkar Åbotalangen ha fått upp farten.

Efter en svag start med tio raka matcher utan poäng har Kakko stått för fem poäng på de fyra senaste. I nattens hemmamatch mot Buffalo Sabres kom säsongens tredje fullträff.

I den andra perioden fick Kakko fritt fram i anfallszonen, tog några kvicka skär och placerade in pucken bakom Sabres-målvakten Aaron Dell.

Kakkos mål var starten på en urladdning med fyra fullträffar på en dryg minut – två per lag – och det mynnade ut i ett 4–4-läge inför sista perioden.

Då matchen redan stod med båda benen i en förlängning kom hemmalagets avgörande. Med 0,7 sekunder kvar av tredje skickade Ryan Lindgren upp stämningen i Madison Square Garden till nya nivåer.

Ett klassiskt, sent avgörande fick Rangers att dansa av segerglädje.

– Det var kamp i sarghörnet, Adam Fox fick loss pucken och sen stod Mika Zibanejad för en utmärkt framspelning. En skön seger, säger Lindgren till pressen i MSG.

Salo bjöd på mål

Rangers är i superb form med fem segrar på de sex senaste. Grannen Islanders formkurva pekar åt motsatt håll.

När de två New York-klubbarna möts natten till torsdag finsk tid kommer Islanders till spel med sex raka förluster i bagaget.

Eran i den nya hallen på Long Island har börjat bedrövligt med två förluster. I natt blev Islanders nollat av Toronto Maple Leafs med 0–3.

Mitch Marner satte två av tre bortamål för Toronto.

I Islanders spelade Robin Salo för andra kvällen. Den Sport-fostrade backen fick rejält med istid – dryga tjugotvå minuter, näst mest i hemmalaget – men stod också för en blunder då han satte ett uppspel rakt i gapet på Marner som utnyttjade bjudningen och satte 3–0.

För Islanders är det tuffa tider med dålig form, skador och spelare i coronaprotokollet.

– Jag kan väl säga som så att det inte har varit enkelt. Vi söker inte efter ursäkter, vi försöker bara vinna en match. I går kväll spelade vi tillräckligt bra för att åtminstone ta en poäng, nu var vi inte lika nära, säger Islanders-tränaren Barry Trotz enligt NHL:s hemsida.

I öppningen av hallen på Long Island vann Calgary Flames – då utan sin finländske back Juuso Välimäki. Ett dygn senare släpptes han lös i Boston, efter elva raka matcher på läktaren.

Välimäki tackade för förtroendet och spelade fram till ett mål då Calgary vann igen.

NHL

Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 5–4 efter straffar (2–1, 1–1, 1–2, 0–0, 1–0)
MIN: Kaapo Kähkönen 20/24 räddningar

New York Rangers–Buffalo Sabres 5–4 (1–1, 3–3, 1–0)
NYR: Kaapo Kakko 1+0, +1, 18.00

Boston Bruins–Calgary Flames 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)
BOS: Erik Haula 0+0, +/- 0, 13.50
CAL: Juuso Välimäki 0+1, +2, 16.48

New York Islanders–Toronto Maple Leafs 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
NYI: Robin Salo 0+0, -1, 22.34

Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
VAN: Juho Lammikko 0+0, +/- 0, 10.05
CHI: Henrik Borgström 0+0, +/- 0, 10.21

Seattle Kraken–Washington Capitals 4–2 (1–1, 3–0, 1–1)
SEA: Joonas Donskoi 0+0, +/- 0, 18.26

Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 1–2 efter förlängning (0–0, 1–0, 0–1, 0–1
LAK: Rasmus Kupari 0+0, +/0, 10.30
LAK: Olli Määttä 0+0, -1, 11.57

Diskussion om artikeln