Hoppa till huvudinnehåll

Yles synpunkter

Mikaela Sonck: Yle Arenan – där poddarna bor

Mikaela Sonck, mediechef

I fortsättningen publicerar Svenska Yle sina poddar på Yle Arenan. Förändringen underlättar lyssnarnas vardag och välkomnar publiken att ta del av Yles mångsidiga audioutbud.

Hur känner man igen en framgångsrik strömningstjänst? Innehållet är guld värt. Den med det intressantaste innehållet vinner och det här gäller såväl video- som audioinnehåll.

Att satsa på Yle Arenan är en förutsättning för Yles framgång. Yle Arenan bör kunna erbjuda kvalitetsinnehåll både i audio- och videoformat för att tjänsten ska vara framgångsrik.

Av den här orsaken flyttar Yle sina poddar till Yle Arenan innan årsskiftet 2022. Samtidigt innebär förändringen att Yle i fortsättningen publicerar allt färre poddar på externa plattformar, såsom Spotify, och för Svenska Yles del att poddarna i sin helhet hittar hem till Yle Arenan.

Yle Arenan är i fortsättningen platsen där poddarna bor, och där du alltid hittar något nytt att lyssna på.

― Mikaela Sonck

Ett fåtal finskspråkiga poddar fortsätter på externa plattformar. Tanken är att de här styr in lyssnarna till Yle Arenan. De når samtidigt publik som Yle eventuellt inte når via sina egna plattformar.

Förändringen sker i enlighet med Yles strategi: “Yle publicerar sitt innehåll primärt på sina egna plattformar. Tredje parters plattformar kan efter noga övervägande användas, om vi genom dem kan nå en publik vi inte kan nå med Yles plattformar.”

I fortsättningen hittar du alltså smidigt alla Yles poddar på Yle Arenan. Det underlättar lyssnarnas vardag och välkomnar dig att ta del av Yles breda audioutbud. 

Mikaela Sonck

mediechef, Svenska Yle

På andra språk

Diskussion om artikeln

Diskussionen stängs 21.12.2021.