Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nya namnet som pekas ut i Uniteds tränarjakt: Mauricio Pochettino uppges vara beredd att lämna PSG redan nu

Från 2021
Uppdaterad 22.11.2021 22:44.
Mauricio Pochettino.
Bildtext Mauricio Pochettino blev tränare för PSG i januari i år.
Bild: All Over Press

Zinedine Zidane och Brendan Rodgers har lyfts fram som lågoddsare i Manchester Uniteds jakt på en efterträdare till Ole Gunnar Solskjær. I dag rapporterar engelska medier att PSG-lotsen Mauricio Pochettino är öppen för en återkomst till Premier League.

Det blev till slut en 1–4-förlust mot bottenlaget Watford som satte punkt för klubblegendaren Ole Gunnar Solskjærs sejour som Man United-tränare.

Klubbledningen fattade beslutet som många väntat på redan en längre tid på ett krismöte efter bottennappet. Därefter accelererade spekulationerna om efterträdaren.

Leicesters Brendan Rodgers och tidigare Real Madrid-coachen Zinedine Zidane har uppgetts vara aktuella. På måndagen är det ändå Mauricio Pochettinos namn som dominerar i brittisk press.

Argentinaren tog över Paris Saint-Germain för snart ett år sedan och har ett kontrakt som håller honom i den franska huvudstaden till 2023.

Till exempel BBC hävdar att den tidigare Tottenham-tränaren inte är helt nöjd med sin roll i klubben, som begränsar sig helt och hållet till uppgiften som förstalagstränare. Sportchefen Leonardo en stor makt i många sportsliga frågor kring stjärngardet.

Uppges vara beredd att flytta snabbt

49-årige Pochettino har uppgetts drömma om en flytt tillbaka till England och hans familj bor kvar i London. Dessutom är tränaren inte förtjust i den obalans i som råder i PSG-truppen, där stjärnor som Leo Messi, Neymar och Kylian Mbappe delar samma omklädningsrum.

Argentinaren sägs vara intresserad av att bli chefstränare på Old Trafford. Enligt BBC tros United inte ha kontaktat Pochettino än, och dessutom kan det bli svårt att få loss honom från Frankrike mitt under pågående säsong.

Men tidningar som The Independent (bakom betalmur) och Manchester Evening News menar annat. Enligt deras källor är tränaren öppen för att byta klubb mitt under pågående säsong.

Det finns också uppgifter om att Pochettino skulle vara tränarlegendaren Sir Alex Fergusons favorit till jobbet. Ferguson ska ha varit involverad till exempel i somras när Cristiano Ronaldo värvades tillbaka.

Förutom Pochettino, Rodgers och Zidane har namn som Erik ten Hag, Luis Enrique, Laurent Blanc och Ralf Rangnick nämnts i tränarspekulationerna.

Michael Carrick och Ole Gunnar Solskjær insturerar spelare.
Bildtext Michael Carrick (till vänster) fick ansvaret då Solskjær sparkades.
Bild: MB Media Solutions / Alamy/All Over Press

Tillfälliga ansvaret hos Carrick

Då Solskjær försvann fick hans tidigare högra hand Michael Carrick ta över som tillfällig tränare. Den förre United-mittfältaren basar över laget när man bortaspelar mot Villarreal på tisdagen i Champions League.

– Jag är redo att hjälpa klubben så länge som jag behövs. Och när någon annan tar över kommer jag att återgå till mitt gamla jobb, kommenterade Carrick på presskonferensen dagen före avspark.

Vid en seger säkrar United en plats i CL-slutspelet. Också oavgjort kan räcka, ifall Young Boys och Atalanta kryssar.

– Att se att Ole, tyvärr, tappade sitt jobb var tufft för mig och tufft för många i klubben. Man kunde märka på stämningen här i går att han betydde mycket för allihopa, betonade Carrick.

Diskussion om artikeln