Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Kvinna misstänkt för flera fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn i Lovisa

Från 2021
Porvoon Käräjätalon kyltti.
Bildtext Åklagaren skall väcka åtal i fallet senast den 29 december.
Bild: Petteri Bülow / Yle

Den 57-åriga kvinnan häktades i september på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt av barn och flera andra sexualbrott.

Gärningarna skulle ha skett i Lovisa under perioden 2018-2019. Enligt Yle Uutisets artikel, sammanställd av Katri Kirsi, är brottsoffret i en del av de misstänkta fallen ett barn.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus.

57-vuotiasta naista epäillään useista lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista Loviisassa

Vuonna 1963 syntynyt nainen vangittiin syyskuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsenraiskauksesta ja useista muista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2018–2019 Loviisassa.

Misstänkt i flera fall

Kvinnan misstänks på sannolika skäl för våldtäkt av barn, som skulle ha skett under perioden den 15 april 2019 till den 7 maj 2020 i Lovisa.

Dessutom är hon misstänkt för flera fall av grov våldtäkt samt grovt sexuellt utnyttjande av barn under samma tidsperiod i Lovisa.

Den 57-åriga kvinnan häktades av Östra Nylands tingsrätt i september. Enligt Yle Uutiset kommenterar varken åklagaren eller försvarsadvokaten i det här skedet fallet. Exaktare uppgifter om fallet är sekretessbelagda.

Östra Nylands tingsrätt behandlade i november kvinnans möjlighet till att vara i kontakt med sina anhöriga under häktningstiden.

Åklagaren har tid fram till den 29 december att väcka åtal.