Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dystra coronanyheter från Lukko: Hela elva personer smittade – matcher påverkas i både CHL och FM-ligan

Från 2021
Uppdaterad 23.11.2021 20:27.
Lukkospelare samlade i avbytarbåset.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Trots att alla i laget fått två doser vaccin har coronaviruset spridit sig ordentligt i Raumolaget Lukkos trupp. Yle Urheilu uppger att hela elva lagmedlemmar smittats. Detta har följder i både FM-ligan och CHL.

Enligt lagets pressmeddelande är det lokala myndigheter som tagit beslutet om karantän för hela laget. Alla spelare och medlemmar i lagledningen är dubbelvaccinerade.

Karantänen gäller för alla som var med på lagets bortaresa till Italien förra veckan. Lukko vann den första CHL-åttondelsfinalen mot Bolzano med 3–1.

Hela laget skickades på testning efter att en lagmedlems snabbtest varit positivt. Därefter ska fler smittofall ha kommit fram.

"Smittornas ursprung är oklart och det är främst milda symptom bland personerna som testat positivt", skriver man på lagets sajt.

Yle Urheilu uppger att det handlar om hela elva lagmedlemmar som är smittade. Sammanlagt 30 prov ska ha tagits och fyra av dem analyseras fortfarande.

Nyheten har följder i både Champions Hockey League och i den inhemska ligan.

Onsdagens CHL-åttondelsfinal mellan Lukko och italienska Bolzano ställs in. Fredagens JYP–Lukko flyttas i sin tur fram. Matchen ersätts av JYP–Sport, som ursprungligen var insatt till den 28 januari.

Diskussion om artikeln