Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaapo Kakko tackar tränaren efter succéveckan – 20-åringens spelstil har förändrats: "Vågar testa på olika saker"

Från 2021
Kaapo Kakko firar mål.
Bildtext Kaapo Kakko.
Bild: Lehtikuva

Kaapo Kakkos säsongsinledning var poängmässigt svår. Men med en ny tränare vid rodret var känslan ändå annorlunda än tidigare – och efter att ha börjat hitta rätt framåt njuter 20-åringen av spelandet.

Noll mål och noll assist var Kaapo Kakkos saldo i hans tio första NHL-matcher för säsongen.

Under hans tidigare säsonger på andra sidan Atlanten kunde det hända sig att gamla Rangers-tränaren David Quinn satte igång ett kedjelotteri vid dylika lägen. Nya Gerard Gallant har däremot visat tålamod och hållit Kakko kvar tillsammans med toppspelarna Artemi Panarin och Ryan Strome.

Själv har 20-åringen inte tryckt på panikknappen i höst.

– Jag vet inte hur de andra i laget känner, men min egen känsla är i alla fall att man får ett större förtroende nu. Ett misstag betyder inte att du förpassas neråt i kedjehierarkin, säger Kakko till Yle Urheilu.

– Misstag gör man alltid, men nu vågar man testa på olika saker och inte alltid bara dumpa pucken in i zon.

Roligt med poäng

Åbosonen gör sin tredje säsong i NHL och har hunnit vänja sig med att det ibland är motigt.

– Situationen var helt annorlunda under den mållösa perioden som jag hade nu, då man kunde se tränarens förtroende och spelet egentligen fungerade.

– Vår kedja har spelat bra också då vi inte producerat framåt. Tidigare säsonger kunde man ganska snabbt hitta sig själv i lägre kedjor vid dessa lägen, slår drafttvåan från 2019 fast.

Kaako Kakko ser glad ut efter seger.
Bildtext Kakko har en rolig vecka bakom sig.
Bild: Danny Wild-USA TODAY Sports / All Over Press

Nollan i poängstatistiken känns numera avlägsen i Kakkos fall. Yttern har fått upp farten på sistone och på de fyra senaste matcherna har han stått för 3+2 – samtidigt som Rangers vunnit tre av fyra matcher.

Förra veckan tyckte tränaren Gallant att Kakko var "ett monster på isen".

– Det var nog skönt att få några mål och poäng. Kanske det gör att man kan slappna av lite mer, så att man får in pucken lättare när man kommer till chanser i framtiden.

– Chanser har jag haft mycket av tidigare också, men det har känts som att inget velat gå in. Visst är det roligt att producera.

Artikeln är en bearbetad översättning av Tommi Seppäläs artikel Tehonsa löytänyt Kaapo Kakko nauttii luottamuksesta ja kertoo muuttuneesta pelityylistään – ”Ensimmäisestä virheestä ei heitetä pohjakenttiin” för Yle Urheilu. Översättningen är gjord av Walter Kronqvist.

Diskussion om artikeln