Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uppgifter: Före detta hockeystjärnan Jere Karalahti åtalad för olaga hot, misshandel och försök till misshandel

Från 2021
Jere Karalahti
Bildtext Jere Karalahti är igen i trubbel med lagens långa arm.
Bild: Tiina Jutila / Yle

Det är inte första gången som Jere Karalahti råkar i knipa med lagens långa arm. Enligt uppgifter – bland annat i Ilta-Sanomat och Iltalehti – står den före detta ishockeystjärnan åtalad för olaga hot, misshandel och försök till misshandel.

Enligt llta-Sanomat och Iltalehti misstänks den förre ishockeystjärnan Jere Karalahti för olaga hot, misshandel och försök till misshandel. Brotten ska ha ägt rum på skidorten Levi i Kittilä i januari år 2020.

Rättegången har skjutits upp eftersom rätten inte har fått tag på Karalahti.

Enligt åklagaren blev Karalahti arg när nattklubben Ihkus dörrvakter eskorterade ut honom. Karalahti ska ha tagit tag om den ena dörrvaktens rock och frågat om han vill bli slagen.

Strax efteråt ska Karalahti ha hotat med att hans sparkar är så hårda att de kan krossa knän. Därefter ska Karalahti ha försökt slå två av dörrvakterna, dock utan att träffa. Det ledde till att Karalahti sattes i handfängsel.

Efter det ska Karalahti ha hotat med att dörrvakterna är "döda män" och att gängmedlemmar kommer att hämnas på dem.

Åklagaren yrkar på 40 dagsböter för Karalahti.

Flera villkorliga fängelsestraff

Den i dag 46-årige Karalahti har varit en rubrikernas man alltsedan han inledde sin proffskarriär i HIFK säsongen 1993–1994. I rinken har han varvat lysande tag med hårt spel och fått dra på sig landslagsskjortan i flera repriser, även i världsmästerskap.

Utanför rinken har Karalahti inte alltid klarat av att agera enligt lagar och regler.

I januari 1997 dömdes han till villkorligt fängelse för innehav och missbruk av droger, och i samma veva gav ishockeyligan honom spelförbud för resten av säsongen. Elva år senare dömdes han igen till villkorligt fängelse för narkotikabrott.

Under sina år i NHL och i Nordamerika fick han ett halvt år långt spelförbud när han för tredje gången åkte fast för alkoholmissbruk.

Karalahti avslutade sin proffskarriär år 2016 då han spelade för SHL-klubben HV71.

Diskussion om artikeln