Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Villkorlig dom för Karim Benzema i sexvideoskandalen – missade hemma-EM på grund av härvan

Från 2021
Karim Benzema firar mål i EM.
Bildtext Karim Benzema är stor stjärna i Les Bleus och förtjänar sitt levebröd i Real Madrid.
Bild: EPA

Den franske fotbollsstjärnan Karim Benzema har dömts till ett års villkorligt fängelse för medverkan i en sexvideoskandal för några år sedan. Utöver den villkorliga domen dömdes han till böter på 75 000 euro.

En fransk domstol har dömt fotbollsspelaren Karim Benzema till ett års villkorligt fängelse för medverkan till utpressning i samband med en sexvideoskandal.

Utöver den villkorliga domen får Benzema böta 75 000 euro. Småpotatis för en fotbollsstjärna med en veckolön på över 300 000 euro.

Fallet ägde rum år 2015 när två män hade kommit över en sexvideo där landslagskollegan Mathieu Valbuena syns. Männen ska ha bett Benzema om hjälp och Real Madrid-stjärnan ska enligt uppgift ha uppmanat Valbuena att betala sina utpressare, så att videon inte skulle publiceras.

Den 33-årige Benzema förnekar att han skulle vara skyldig till utpressning.

Han deltog inte heller i rättegången – tvärtom ska han spela när hans klubb Real Madrid möter Sheriff Tiraspol i en match i Champions League på onsdagskvällen.

Förra veckan spelade fransmannen en central roll när Finlands VM-hopp grusades för gott. Frankrike besegrade Finland med 2–0 på Helsingfors Olympiastadion.

I och med brottsmisstankarna portades Benzema från Frankrikes landslag och missade hemma-EM 2016. Comeback till landslaget gjorde han först i juni i år.