Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Vad gör just dig lycklig? Fira självständigheten med oss genom att skicka in en bild på något som gör dig glad

Uppdaterad 06.12.2021 21:42.
Hockeyfans firar i Havis Amandas fontän efter Finlands guld i hockey-vm 27 maj 2019.
Bildtext Är det dina nära och kära, naturen eller kanske ett guld i hockey-vm som ger dig lycka? Skicka in en bild och berätta! Bilden är från Havis Amanda efter att Finlands ishockeylandslag blivit världsmästare den 27 maj 2019.
Bild: Tuomo Björksten/Yle

Är lycka för dig att umgås med nära och kära? Får du lyckorus av att vistas på din favoritplats i världen? Eller har du kanske en hobby som fyller dig med glädje? Skicka in en bild på något som gör dig lycklig!

Också i år firar vi självständighetsdagen tillsammans, trots att vi håller oss på coronasäkert avstånd. Det blir ingen traditionell självständighetsmottagning i Presidentens slott i år, men Yle bjuder på en festsändning där presidentparet medverkar.

I sändningen kommer också personer som utmärkt sig under coronatiden att uppmärksammas. Enligt president Sauli Niinistö har den svåra coronatiden visat att det finns många bra saker i Finland som är värda att lyfta fram.

Bildcollage med en valp i snön, en katt som vilar på ett soffbord, en gammal klassikerbil, en brygga vid havet, någon som stickar, en hand som håller i en böna.
Bildtext Blir du lycklig av ditt husdjur, en kär hobby eller kanske av din favoritplats?
Bild: Inkeri Alatalo / Yle

Visa i bild vad du blir lycklig av och skicka bilden till oss!

I mars utsågs Finland till världens lyckligaste land, trots coronapandemin. Det är redan fjärde året i rad som Finland toppar listan över världens lyckligaste folk. Enligt lyckorapporten bidrar bland annat frivilligarbete, motion, husdjur och tacksamhet till livsglädje.

Webbförmuläret är nu stängt, så det går inte längre att skicka bilder. Tack för alla bilder som kom in! En del av bilderna har vi publicerat här.

Artikeln uppdaterades 6.12.2021 klockan 21.41 med att det inte längre går att skicka bilder.

På andra språk